14339_1

Στο τρυφερό αυτό παραμύθι καταγράφεται ο τρόπος που απέκτησε ένα αδέσποτο σκυλάκι ο μικρός Νίκος και πώς το δέχτηκε η οικογένειά του. Πόσο μεγάλη ευθύνη είναι η φροντίδα ενός ζώου; Πόσο άσπλαχνο είναι να εγκαταλείπουν ένα ζώο στον δρόμο; Πώς θα καταλάβει το παιδί πως η υιοθεσία ενός αδέσποτου είναι μεγάλη ευθύνη; Θα τα καταφέρει ο μικρός Νίκος;

Βιβλίο Μουσούδα, σ’ αγαπώ!
Συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος Νίκη Λεωνίδου

Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Μίνωας
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Η Μάρω Θεοδωράκη, με πρωτοπρόσωπη αφήγηση, καταγράφει με γλυκό και τρυφερό τρόπο, μέσα από την ιστορία του μικρού Νίκου που πρωταγωνιστεί στο βιβλίο, πώς βρήκε ένα παρατημένο σκυλί και πώς το συζήτησε με την οικογένειά του να το κρατήσουν. Με απλό και κατανοητό τρόπο τα παιδιά μαθαίνουν τι σημαίνει να έχεις ένα ζώο στη ζωή τους και τι πρέπει να κάνουν για να το φροντίζουν σωστά. Τα αδέσποτα θέλουν χρόνο μέχρι να νιώσουν άνετα, χρειάζονται τροφή και νερό, υπομονή κι επιμονή κι όλη αυτή η ευχάριστη περιπέτεια ταυτόχρονα θα βοηθήσει στην αυτοπεποίθηση του παιδιού, μιας και θα γίνει πιο ικανό και υπεύθυνο και θα νιώσει τη σημασία του μοιράσματος. Ο Μουσούδας, όπως τον βάφτισε τελικά ο Νίκος, είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα που κερδίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων με τη συμπεριφορά του και τη ζεστή του γούνα. Χιούμορ και αγάπη, ενδιαφέρον και αγκαλιές δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η σχέση του σκυλιού με την οικογένεια. Η εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου ανοίγει διάπλατα στους αναγνώστες το σπίτι και τη ζωή του αφηγητή. Το δάσος και το διαμέρισμα της οικογένειας αποτυπώνονται με ζωηρά χρώματα και πολλές λεπτομέρειες που ενισχύουν τη φαντασία των μικρών αναγνωστών. Οι χαρακτήρες και το γύρω τους περιβάλλον στολίζουν τις εικόνες και δίνουν αληθοφάνεια και ρεαλισμό σε μια τρυφερή και γλυκιά ιστορία που με συγκίνησε.

«Μουσούδα, σ αγαπώ!», λέει ο μικρός Νίκος στο αδέσποτο σκυλάκι που βρίσκει με τον πατέρα του σ’ ένα δάσος και με αυτήν τη συναρπαστική ιστορία δείχνει τον τρόπο για να χειριστούν καλύτερα τα παιδιά τις δυσκολίες μα και τα χιλιάδες πλεονεκτήματα της υιοθεσίας ενός αδέσποτου μέσα από ένα ευρηματικό και αληθινό κείμενο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.