978-618-03-2757-1_2

Πρόκειται για 21 φανταστικά τραγούδια για φανταστικά παιδιά που θα ενισχύσουν τη φαντασία τους μέσα από έναν φανταστικό κόσμο που ζωντάνεψε η φαντασία του Κυριάκου Χαρίτου. Για φαντάσου!

Βιβλίο Για φαντάσου 
Συγγραφέας Κυριάκος Χαρίτος
Εικονογράφος Ντανιέλα Σταματιάδη

Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ένα υπέροχο σύμπαν ζωντανεύει μέσα από τους ομοιοκατάληκτους στίχους του συγγραφέα και την υπέροχη εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, ένα σύμπαν όπου σχολείο γίνεται τόσο δα μικρό σπιρτόκουτο, μια μύγα γίνεται αεροπλάνο με τέσσερις ψύλλους να την κουμαντάρουν, ένας ήλιος βαριέται να ξυπνήσει και ουρανό να διασχίσει, με αναποδιές και τρελές ανατροπές! Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο καλεί ο συγγραφέας τα παιδιά από 4 ετών και πάνω για να ακονίσουν τη φαντασία τους, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να διασκεδάσουν, να γελάσουν και να δουν αλλιώς τον γύρω τους κόσμο. Πλούσιο λεξιλόγιο, διασκεδαστικά στιγμιότυπα, απλές προτάσεις, ομοιοκαταληξία, όλα αυτά κάνουν το βιβλίο ένα ατέλειωτο παιχνίδι γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές. Η Ντανιέλα Σταματιάδη ζωντανεύει με τον δικό της τρόπο αυτούς τους μικρόκοσμους και χαρίζει παλ χρώματα, γεμάτα κίνηση που πλαισιώνουν τα διασκεδαστικά ποιήματα, ενισχύοντας έτσι τη φαντασία των παιδιών.

«Για φαντάσου» λέει ο συγγραφέας στην αρχή του κάθε τραγουδιού και αμέσως στήνει ένα συναρπαστικό, φανταστικό σύμπαν για φανταστικά παιδιά που θα ακονίσουν τη φαντασία τους και θα πλουτίσουν το λεξιλόγιό τους χάρη σε αυτό το διαφορετικό και έξυπνο βιβλίο!

Leave a Reply

Your email address will not be published.