320935573_484160453851315_5122103527826158846_n

Οι εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη κυκλοφόρησαν δύο νέους τίτλους για παιδιά από 4 ετών και πάνω, με τα οποία μαθαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις υπερδυνάμεις τους, καθώς και πώς να ακολουθήσουν στις ασκήσεις γιόγκα τους γονεί τους!

Βιβλίο Ένα βιβλίο με… υπερδυνάμεις!
Τίτλος πρωτοτύπου El gran libro de los superpoderes
Συγγραφέας Susanna Isern 
Μετάφραση Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφος Rocio Bonilla

Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ας γνωρίσουμε τις υπερδυνάμεις των μικρών παιδιών της ιστορίας, πρωταγωνιστών με προτερήματα που δε φαίνονται με γυμνό μάτι. Είναι φυσιολογικά πλάσματα, όπως και οι μικροί αναγνώστες, μόνο που το καθένα έχει κάτι που το ξεχωρίζει, ήταν επίκτητο και το καλλιέργησε ή το ανακάλυψε κατά λάθος και τώρα είναι μία από τις υπερδυνάμεις του! Η Έλενα ξέρει να αφηγείται ιστορίες, η Νόρα είναι θαρραλέα, η Λουκία έχει χιούμορ, ο Γιώργος είναι παρατηρητικός, ο Μάριος διαβάζει, ο Άγγελος μαγειρεύει, η Σοφία βάζει σε τάξη αλλά υπάρχουν κι άλλοι νέοι φίλοι που περιμένουν τα μικρά παιδιά να τους ανακαλύψουν και να μοιραστούν τα μυστικά τους. Υπέροχες σύντομες ιστορίες για παιδιά από 4 ετών και πάνω θα κρατήσουν πολύτιμη συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους ενώ η μικρή έκταση της κάθε μίας θα τους βοηθήσει να γνωρίσουν καλύτερο το κάθε προτέρημα, να το συζητήσουν και να το αναζητήσουν μέσα τους και γύρω τους. Απλές και κατανοητές προτάσεις αναλύουν με οικείο τρόπο τη σημασία και την έννοια της κάθε δύναμης και τα παιδιά κατανοούν καλύτερα τον ψυχοσυναισθηματικό τους κόσμο. Η εικονογράφηση της Rocio Bonilla είναι καταπληκτική, με χιλιάδες λεπτομέρειες και πανέμορφες ποικίλες απεικονίσεις των διαφορετικών καταστάσεων που ζει το καθένα από τα παιδιά. Από τους γνώριμους χώρους ενός παιδικού δωματίου ή ενός σαλονιού ταξιδεύουμε στον κόσμο της θάλασσας και του ουρανού, σε σκοτεινά δάση και σε κήπους, στα σύννεφα και στα κατάβαθα της ψυχής μας, όλα δοσμένα με τέτοιο τρόπο, με τόσα χρώματα που ζωντανεύουν με τον καλύτερο τρόπο τα υποδειγματικά κείμενα. Ανακαλύψτε τις δικές σας υπερδυνάμεις με αυτό το συναρπαστικό παραμύθι!

Βιβλίο Καληνύχτα με γιόγκα
Τίτλος πρωτοτύπου Play yoga-Buonanotte amici 
Συγγραφέας Lorena Pajalunga 
Μετάφραση Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφος Anna Láng

Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Η Lorena Pajalunga εξηγεί με κατανοητό τρόπο τη φιλοσοφία της γιόγκα και παραθέτει μια σειρά από χαλαρωτικές ασκήσεις για να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά και να ανακαλύψουν τη φιλοσοφία της. Το βιβλίο είναι η καλύτερη επιλογή στις περιπτώσεις που οι γονείς δυσκολεύονται να κοιμίσουν τα σποράκια τους που θεωρούν τον ύπνο επιβολή κι έτσι οι τελετουργίες κινήσεων που προτείνει η συγγραφέας ηρεμούν και χαλαρώνουν τα παιδιά και τα οδηγούν στο κρεβάτι χωρίς δυσαρέσκειες. Η εικονογράφηση της Anna Láng  αποτυπώνει με χρώματα και φως τις στάσεις γιόγκα που προτείνει η συγγραφέας παραλληλίζοντας το άτομο που κάνει τη γιόγκα με ένα από τα παιχνίδια-ζώα των μικρών πρωταγωνιστών της ιστορίας, βοηθώντας στην εκμάθηση και στην κατανόηση του σκεπτικού της κάθε άσκησης. Μια πρωτότυπη και διαφορετική προσέγγιση για τις ασκήσεις της γιόγκα που είναι τόσο απαραίτητες στην καθημερινότητά μας θα ενισχύσει τους δεσμούς της οικογένειας και θα κάνει τη γυμναστική παιχνίδι!

Leave a Reply

Your email address will not be published.