a06fe78e-0ef3-4ae7-8481-75b1afce0aee

Ο Αρθούρος και η αδελφή του πηγαίνουν με τους γονείς τους στην παιδική χαρά. Το αγόρι αρχίζει να φαντάζεται διάφορες περιπέτειες με ιππότες, κάστρα και πριγκίπισσες ώσπου μια ανατροπή τον βοηθάει να καταλάβει πως μπορεί να γίνει και στην πραγματικότητα ιππότης, απλώς με έναν άλλον, εντελώς αναπάντεχο τρόπο!

Βιβλίο Τα ευχαριστώ ενός ιππότη
Συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφος Αιμιλία Κονταίου
Κατηγορία
Παραμύθι
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ένα διασκεδαστικό παραμύθι για παιδιά από 4 ετών και πάνω που τους μαθαίνει με τον καλύτερο τρόπο την έννοια της ευγένειας και τους ρόλους που παίζουν τα «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» στη ζωή μας μέσα από την ιστορία του Αρθούρου, ενός παιδιού που αρχικά έπαιζε μόνο του αλλά στη συνέχεια μια σειρά από γεγονότα τον ενέταξαν σε μια παρέα παιδιών και του έδωσαν να καταλάβει πόσο καλύτερα είναι να συμμετέχεις, ειδικά όταν είσαι ευγενικός και αγαπάς τους άλλους. Με όμορφους διαλόγους και λιτή, προσεγμένη αφήγηση, οι μικροί αναγνώστες κατανοούν πώς μια απλή λέξη μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα.

Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου είναι γεμάτη υπέροχα χρώματα, ποικιλία προοπτικών και λεπτομέρειες που θα τραβήξουν την προσοχή των παιδιών. Μου άρεσε πολύ ο σουρεαλιστικός τρόπος με τον οποίο έμπλεξε αρμονικά την πραγματικότητα (τα παιχνίδια στην παιδική χαρά) με τη φαντασία και τα όνειρα του Αρθούρου. Πότε έγινε το πεύκο κάστρο, ο τοίχος αναρρίχησης σημείο επίθεσης σε αόρατους εχθρούς, η τσουλήθρα τάφρος με κροκόδειλους, ούτε που το κατάλαβα! Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχει οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς ως προς τη φαντασία του παιδιού, τη χαρά του παιχνιδιού και τα πλεονεκτήματα της αρμονικής συνεργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.