ART STEEL 4X 1/1

Ένας κομήτης στο χρώμα του αίματος σκίζει τους ουρανούς των Επτά Βασιλείων, ένας δυσοίωνος προπομπός θανάτου και καταστροφής. Καθώς ο χειμώνας έρχεται, οι μνηστήρες του Σιδερένιου Θρόνου είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν με φωτιά και ατσάλι για την κυριαρχία της διχασμένης γης του Γουέστερος. (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλίο Σύγκρουση βασιλέων
Τίτλος πρωτοτύπου A clash of kings
Συγγραφέας George R. R. Martin

Μεταφραστής Σωτήρης Αγάπιος
Κατηγορία
 Περιπέτεια / Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Anubis
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Προσοχή, μπορεί να περιέχει SPOILERS!

Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον κόσμο του Μάρτιν κι εδώ ανατρέπεται άλλο ένα τρίτο! Ο Νάνος Τύριον προσπαθεί να σώσει λίγο τον χαμό που δημιουργεί η αδερφή του, ο ανιψιός του σηκώνει κεφάλι, ο προστατευόμενος του Σταρκ, Θήον, προδίδει το κάστρο και το κυριεύει, ο Ρόμπερτ δολοφονείται από μια σκιά, που έστειλε η μάγισσα του αδερφού του, Στάνις, κι έτσι μόνος του επιτίθεται κατά του ανιψιού του αλλά το υγρό πυρ τον νικάει κατά κράτος, ένας βάρβαρος λαός υποδέχεται με άγριες διαθέσεις τη Φρουρά του Τείχους κι η Νταινέρυς ναυπηγεί πλοία για να γυρίσει στο χαμένο της βασίλειο και να εκδικηθεί με όπλο τους δράκους της.

Κάτι ιδιαίτερο όχι. Δυστυχώς κουράστηκα πάρα πολύ με όλες αυτές τις ανακατατάξεις, ποιος πάει με ποιον, ποιος αλλάζει στρατόπεδο και γιατί, η λίστα στο τέλος δε με βοήθησε, ένας χαμός και μια φασαρία. Το μόνο που το σώζει είναι η αγωνιώδης, σεναριακή γραφή, που σε κόβει ακριβώς εκεί που πρέπει, οι περιγραφές και τα σκηνικά και οι ναυμαχίες που δείχνουν μεγάλη φαντασία και πολλή δουλειά, από κει και πέρα όχι κάτι άλλο. Επομένως, προτίμησα να σταματήσω εδώ την ανάγνωση και να προχωρήσω με τα άλλα αδιάβαστα.

ΥΓ. Το κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στο captainbook το 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.