Ksenios_Paraksenios_cover

Η Φλάουρα η μαϊμού είναι διάσημη σε όλα τα δάση για την κομμωτική και την καλλωπιστική της τέχνη. Μια μέρα που την καλούνε σε μια γιορτή πέφτει πάνω σ’ ένα φίδι, τον Παραξένιο Φολίδα, που είναι δυσαρεστημένος με την απροσεξία της κι ο καβγάς δεν αργεί ν’ ανάψει! Πού θα καταλήξει αυτή η συνάντηση; Τι προβλήματα έχει ο Παραξένιος και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα αντιμετωπίσει; Θα καταφέρει η Φλάουρα να του δώσει αυτοπεποίθηση και να κάνει έτσι μια νέα αρχή στη ζωή του;

Βιβλίο Ξένιος και Παραξένιος
Συγγραφέας Σγουρή Β. Γεωργιάδη
Εικονογράφος Μαριάννα Φραγκούλη
Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παραμύθι για παιδιά από 4 ετών και πάνω που δείχνει με έξυπνο και εύληπτο τρόπο πως οι «παράξενοι» χαρακτήρες έχουν τους λόγους του να είναι έτσι και πως η λύση δεν είναι η τιμωρία αλλά κάτι άλλο, κάτι που θα τους δώσει αυτοπεποίθηση και θα τους εντάξει αρμονικά στο κοινωνικό σύνολο. Η συγγραφέας έχει αστείρευτη φαντασία και δημιουργεί μια σειρά από περιστατικά που εδραιώνουν τη φήμη της Φλάουρας ενώ αργότερα εντάσσουν αρμονικά τον Παραξένιο σε κάτι εντελώς απρόσμενο!

Η εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη ζωντανεύει με τα πιο όμορφα και ζωηρά χρώματα τη ζούγκλα όπου διαδραματίζεται το παραμύθι, δίνει στη Φλάουρα την πιο γλυκιά φάτσα που έχω δει σε μαϊμού και παίζει με τις εκφράσεις των αδελφών Ξένιου και Παραξένιου, του καλού και του κακού φιδιού δηλαδή! Μου άρεσε που εκτός από τα κλασικά ζώα (ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις, κροταλίες κλπ.) έχουμε και είδη όπως το τουκάν, που λίγα παιδάκια θα το ξέρουν, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία μέσα από το διασκεδαστικό αυτό παραμύθι να εμπλουτίσουν και τις γνώσεις τους.

«Ο Ξένιος και ο Παραξένιος» είναι δυο αδέλφια κροταλίες που θα δώσουν στη Φλάουρα την πιο πρωτότυπη ιδέα που είχε ως τότε, δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό, γλυκό παραμύθι που θα αγαπήσουν όλα τα παιδιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *