Merged_document (2)

Ο Ούγκο και η Ολίβια είναι δύο αδέλφια που ζουν σε μια πολυκατοικία γεμάτη ενδιαφέροντες αλλά και μονόχνοτους γείτονες. Οι περιπέτειές τους είναι γεμάτες χιούμορ και ανατροπές, ωραία μηνύματα και υπέροχη εικονογράφηση.

Βιβλία Σκυλοβρομερά ίχνη & Ένα αστέρι κάνει μπαμ
Τίτλος πρωτοτύπου Pistas apestosas & Una estrella estrellada

Συγγραφέας Begoña Oro
Εικονογράφος Roger Zannni 
Μεταφραστής Αυγή Σαράφη
Κατηγορία Παιδικό μυθιστόρημα
Εκδότης Καστανιώτης
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

 

Στο 1ο βιβλίο της σειράς ο Ούγκο και η Ολίβια παίρνουν την άδεια των γονιών τους καιυιοθετούν ένα σκυλάκι, την Τροία. Τα κακάκια του σκύλου είναι το κυρίως θέμα της περιπέτειας και μέσα από διασκεδαστικά γεγονότα και εκπλήξεις οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αλλά και οι αναγνώστες του βιβλίου μαθαίνουν πώς να γίνουν υπεύθυνοι και πώς να μεγαλώσουν σωστά ένα κατοικίδιο. Στο 2ο βιβλίο της σειράς, ο Ούγκο και η Ολίβια αγωνίζονται να κερδίσει με κάθε τρόπο η γειτόνισσά τους, Λάουρα, τον τραγουδιστικό διαγωνισμό της τηλεόρασης, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν πως κρύβεται μια μεγάλη προσπάθεια σαμποτάζ της επιτυχίας της από έναν άγνωστο εχθρό.

Μέσα από αυτές τις υπέροχες, συναρπαστικές ιστορίες ξεπηδούν άνθρωποι άκρως αληθινοί και καθημερινοί, που όλοι μας έχουμε σίγουρα για γείτονες! Η συγγραφέας καταγράφει την καθημερινότητα στην πολυκατοικία, τους χαρακτήρες αυτής της μικρής κοινωνίας και τις ενδιαφέρουσες συναναστροφές μεταξύ τους. Δε μένουμε μόνο στον κλειστό περίγυρο μιας πολυκατοικίας αλλά βγαίνουμε βόλτα, πάμε σχολείο, παρακολουθούμε τα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής εκπομπής και πολλά άλλα. Η εικονογράφηση είναι απόλυτα ταιριαστή, με ολοσέλιδες ή μικρότερες εικόνες, προσομοιάζει με κόμικ και ζωντανεύει ιδανικά το σύμπαν των περιπετειών των Ούγκο και Ολίβια. Απίθανες ξεκαρδιστικές και συναρπαστικές περιπέτειες ήρθαν επιτέλους και στα ελληνικά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.