120143-ENA-KALAMARI-THELEI-PAEI-FEGGARI

Καλώς ήλθατε στον βυθό της θάλασσας, καλώς ήλθατε σ’ έναν κόσμο γεμάτο παράδοξες ιστορίες, διασκεδαστικές ανατροπές και πολλά ευτράπελα!

Βιβλίο Ένα καλαμάρι επιθυμεί να πάει στο φεγγάρι  
Συγγραφέας Γιώργος Τσακνιάς
Εικονογράφος Ιφιγένεια Καμπέρη
Κατηγορία
 Παραμύθι
Εκδότης Παπαδόπουλος
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ο Γιώργος Τσακνιάς καταφέρνει μέσα σε λίγους στίχους να ζωντανέψει διάφορες και διαφορετικές ιστορίες, να μας συστήσει ψάρια και άλλα είδη του θαλάσσιου βασιλείου και να τα ρίξει σε διάφορες περιπέτειες που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Ο Τάκης το λαβράκι, ο Φανούρης το καβούρι, ο καρχαρίας Ζαχαρίας, η συναγρίδα Λήδα, ο Άρης το καλαμάρι, η ζαργάνα Άννα, το καπόνι Αντώνης και πολλά άλλα ψάρια, μαλάκια και όχι μόνο είναι οι ήρωες του παραμυθιού κι όλα τους έχουν μεγάλη φαντασία, όνειρα, στόχους και σκοπούς, σχέδια που όμως τους πάνε ανάποδα, πολλές αναπάντεχες αλλαγές στη ζωή τους κλπ.

Γάμοι στο Καβούρι, μικρές αγγελίες, μαγειρική, ταξίδια, διασκέδαση, αγοραπωλησίες στα Λιόσια, ασκήσεις μουσικής, εξωτικά τοπία, οδήγηση και πολλά άλλα περιστατικά διαδραματίζονται με έξυπνο τρόπο στις χορταστικές σελίδες του βιβλίου. Ταυτόχρονα, έξυπνα παιχνίδια με λέξεις («Γεια, σουπιά» και «Γεια σου, πια!») δημιουργούν ένα άκρως τρελό και συναρπαστικό σύμπαν που προκαλεί γέλιο, ακονίζει τη σκέψη και εμπλουτίζει το λεξιλόγιο των παιδιών. Η εικονογράφηση της Ιφιγένειας Καμπέρη είναι απλή και ταυτόχρονα παραστατική, με λιτές γραμμές και πολλά χρώματα. Ζωντανεύει τον κόσμο της θάλασσας προσθαφαιρώντας κατά το δοκούν λεπτομέρειες που απογειώνουν την αφήγηση και προκαλούν για ατέλειωτη αναζήτηση κρυμμένων στιγμιότυπων!

Το «Ένα καλαμάρι επιθυμεί να πάει στο φεγγάρι» είναι μια διασκεδαστική ιστορία που ζωντανεύει ένα πλούσιο σε κατοίκους και ερεθίσματα περιβάλλον μέσα από ένα συναρπαστικό και ατελείωτο παιχνίδι λέξεων! Εύθυμες, διασκεδαστικές και ευφάνταστες ιστορίες χαρίζουν στα παιδιά μια διαφορετική ματιά στον βυθό της θάλασσας, δοσμένη μ’ έναν τρόπο αλλιώτικο από αυτόν που θα περιμέναμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *