14586

Δυο αλεπουδάκια μεγαλώνουν μαζί σ’ ένα όμορφο δάσος. Αφηγητής είναι ο μεγαλύτερος αδελφός που καλωσορίζει τον μικρότερο και μαζί ανακαλύπτουν όλα τα μυστικά της φύσης γύρω τους και καλλιεργούν τη μεταξύ τους σχέση.

Βιβλίο Όταν έγινα ο αδελφός σου
Τίτλος πρωτοτύπου When I became your brother
Συγγραφέας Susannah Shane 
Μετάφραση Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφος Britta Teckentrup

Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Πατάκης
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Το τρυφερό παραμύθι της Susannah Shane αποτυπώνει με λίγες και μικρές λέξεις την αδελφική αγάπη και τους τρόπους εξερεύνησης του γύρω μας κόσμου όταν έχουμε στο πλάι μας κάποιον που θα μας αγαπάει πάντα. Με ομοιοκαταληξίες και μεγάλα γράμματα, το κείμενο βοηθάει τα παιδιά από 4 ετών και πάνω να το διαβάσουν μόνα τους ή με τη βοήθεια κάποιου μεγάλου και μέσα από τη συναρπαστική ιστορία των δύο αλεπούδων να κατανοήσουν τι σημαίνει αδελφική σχέση και να τη μοιραστούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η υποχωρητικότητα, η ανιδιοτελής αγάπη, η θέληση για μάθηση και ατέλειωτο παιχνίδι, η συμπαράσταση, η ευτυχία, όλα αυτά τα συναισθήματα μπορεί να τα χαρίσει αφειδώς ο μεγαλύτερος αδερφός και μαζί να μάθουν καλύτερα τη συμπεριφορά τους, το περιβάλλον τους, την ίδια τη ζωή. Η εικονογράφηση της Britta Teckentrup είναι υπέροχη, γεμάτη χρώματα και μεγάλες διαστάσεις για να παρατηρούν καλύτερα οι μικροί αναγνώστες και να απολαμβάνουν τις μορφές των δύο αλεπούδων. Λεπτομέρειες που «γυαλίζουν» σε κάθε σελίδα και κρυμμένα μυστικά που καλούν τα παιδιά να τα βρουν και να τα εντοπίσουν αναπτύσσουν πολλές δεξιότητές τους και τα βοηθάνε να αγαπήσουν το διάβασμα μέσα από το παιχνίδι.

«Όταν έγινα ο αδελφός σου», λέει το μεγαλύτερο αλεπουδάκι στο μικρό, άρχισε να το παρακολουθεί, να το βοηθάει να μάθει, να του απαντάει σε ερωτήσεις και να στέκεται πάντα στο πλάι του, γεμάτο αγάπη και τρυφερότητα. Ένα γλυκό και φωτεινό παραμύθι για μικρά παιδιά που θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν τι σημαίνει αδελφική αγάπη και πώς μπορούν να ανακαλύψουν τον γύρω τους κόσμο έχοντας στο πλάι τους κάποιον που τα αγαπάει ανιδιοτελώς και θα τα προσέχει για όλη του(ς) τη ζωή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *