278464919_1331155957387097_5908465596950874345_n

Ενδιαφέρουσες προτάσεις έρχονται από τις εκδόσεις Βακχικόν. Δύο διαφορετικά μυθιστορήματα, με ενδιαφέρουσα θεματολογία και αξιοπρόσεκτη γραφή μας συστήνουν χαρακτήρες από την επίγεια αλλά και την άλλη ζωή, που ψάχνουν την αλήθεια ή αγωνίζονται να κατανοήσουν τον εαυτό τους.

Βιβλίο Ο Φτερωτός Κλέφτης
Συγγραφέας Χριστοφίλη Λεκκάκου
Κατηγορία
Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Βακχικόν
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ο Ντάνιελ είναι ένα δωδεκάχρονο παιδί που σκοτώνεται σε τροχαίο και φτάνει στον Ουρανό, όπου αρχίζει μια νέα καθημερινότητα στον «Φτερωτό Κλέφτη», έναν μικρόκοσμο όπου κατευθύνονται τα παιδιά για να απολαύσουν για πάντα τα νιάτα που στερήθηκαν στη Γη. Εκεί τα παιδιά γιορτάζονταν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια. Το σύμπαν που δημιούργησε η συγγραφέας είναι άρτια δομημένο και προσεγμένο, με ενδιαφέρουσες θέσεις και «γραφεία», με συνεπιβάτες και συγκάτοικους. Συναισθήματα όπως η ευτυχία, η εμπιστοσύνη, ο έρωτας, η αγάπη, διαπιστώσεις διαχρονικών αληθειών που μετουσιώνονται σε εύληπτες συμπυκνωμένες προτάσεις γεμάτες από τη σοφία του κόσμου, ερωταποκρίσεις με τον Θεό γραμμένες με τόση τρυφερότητα που συγκινούν και οδηγούν τον αναγνώστη πιο κοντά στην Αλήθεια, παρένθετες ιστορίες που εμπλουτίζουν την κοσμοθεωρία της συγγραφέως, όλα αυτά συγκροτούν ένα εντελώς διαφορετικό μυθιστόρημα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να βγουν κερδισμένοι από αυτό που θα διαβάσουν και να το θυμούνται για καιρό γιατί ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή τους και άλλαξε τον τρόπο σκέψης και αντίληψης.

Βιβλίο Η νύφη που δεν γέλασε
Συγγραφέας Θεοδώρα Παπαδοπούλου-Χαμουζά
Κατηγορία
Κοινωνικό μυθιστόρημα
Εκδότης Βακχικόν
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Στο μυθιστόρημα, με αφορμή την άφιξη της Ελπίδας για σπουδές κοινωνιολογίας στην Αθήνα, γνωρίζουμε τους γείτονές της. Είναι ένα ζευγάρι με διαφορές αλλά και ομοιότητες, με εκείνη να βυθίζεται κατά καιρούς σε μελαγχολία και να παραιτείται από την καθημερινότητά τους. Σταδιακά γνωρίζουμε τις οικογένειες των δύο ανθρώπων και τις σχέσεις μεταξύ τους, συγγενείς με ποικίλους χαρακτήρες, καλούς και κακούς, αυστηρούς και υποχωρητικούς και μέσα από αυτούς ζωντανεύουν τα σκληρά χρόνια του πρώτου μεταπολεμικού καιρού. Με τη Βιολέτα βιώνουμε τα σκληρά όνειρα της ξενιτειάς στη Γερμανία, τις δύσκολες ώρες, την κούραση, κι όλα αυτά στο όνομα ενός καλύτερου μέλλοντος. Οι δυσκολίες δεν τη σκλήρυναν, δεν την άλλαξαν ριζικά, παρέμεινε πιστή στην ελπίδα και τη συγχώρεση. Ο Άγγελος αντίθετα έζησε την πλευρά του ανθρώπου που κυνήγησε τα όνειρά του μακριά από τα χωράφια και τη σκληρή ζωή, πληρώνοντας το αντίστοιχο τίμημα, μόνο που το προξενιό ήρθε για να διακόψει την μποέμ και εργένικη ζωή του. Υπάρχει περίπτωση ένας άντρας που απατά τη γυναίκα του να νιώθει αγάπη για κείνη; Πώς εκλαμβάνει εκείνη τη συμπεριφορά του; Θα διεκδικήσει ποτέ τη θέση της και τα αισθήματά της; Πώς θα τους βοηθήσει η εμφάνιση της Ελπίδας; Πόσο πολύ θα επηρεαστεί η κοπέλα από το ζευγάρι για να διεκδικήσει κι εκείνη τις δικές της επιθυμίες;

Leave a Reply

Your email address will not be published.