14273_1

Ένας μάγος είχε ένα ψηλό μαύρο καπέλο για να κάνει τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα, μόνο που ήταν αρκετά άτακτο και του άρεσε να μπερδεύει τα μαγικά στον πάτο του. Έξαλλος ο μάγος που ο κόσμος γελούσε μαζί του σα να ήταν κλόουν αποφάσισε να το πετάξει και να πάρει άλλο. Αυτό θα είναι η αρχή μιας σειράς ξεκαρδιστικών γεγονότων και αλλαγών στη γειτονιά.

Βιβλίο Το άτακτο καπέλο
Συγγραφέας Χριστίνα Αποστολίδη
Εικονογράφος Σεραφείμ Στρουμπής
Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Μίνωας
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Η Χριστίνα Αποστολίδη, μέσα από μια διασκεδαστική και ανατρεπτική ιστορία, δείχνει πώς μπορεί κάτι να φέρει ευχάριστες αλλαγές και πόσο γοητευτικό είναι το απρόσμενο στοιχείο στη ζωή μας. Το ότι κάποιος γελάει μαζί σου δε σημαίνει απαραίτητα πως είσαι μόνο για γέλια αλλά ίσως και να τονίζει πόσο ξεχωριστός είσαι! Το καπέλο καταφέρνει να αλλάξει τη ζωή κάποιων γειτόνων του μάγου και η ιστορία κλείνει με πολύ τρυφερό τρόπο. Η εικονογράφηση του Σεραφείμ Στρουμπή είναι αφαιρετική στις γενικές απόψεις και ταυτόχρονα λεπτομερής στις κοντινές. Κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο φόντο εμπλουτίζουν τις εικόνες και τα χαρακτηριστικά των γειτόνων αποδίδονται με ελάχιστες αδρές γραμμές.

«Το άτακτο καπέλο» είναι κατάλληλο για παιδιά από 4 ετών και πάνω και δείχνει πώς μπορεί να βγει κάτι θετικό από μια αρχικά αρνητική εμπειρία και να εξελιχθεί σε μια καλή ξεκαρδιστική ιστορία που θα θυμούνται μικροί και μεγάλοι. Μην ξεχάσετε να σκανάρετε το QR Code στο βιβλίο για να ακούσετε το τραγούδι του άτακτου καπέλου!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *