13102728_1398126920213475_276254716153894866_n

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας της Κοπεγχάγης έχει ιδιαίτερο φόρτο εργασίας το Σαββατοκύριακο καθώς δύο φόνοι συμβαίνουν ταυτόχρονα στην πόλη. Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται στραγγαλισμένη στο πάρκο και ένας δημοσιογράφος δολοφονείται στην πίσω αυλή του ξενοδοχείου Ρόγιαλ. Η δυναμική επιθεωρητής Λουίζ Ρικ αναλαμβάνει την υπόθεση της νεαρής γυναίκας αλλά δεν αργεί να βρεθεί αναμεμιγμένη και στο δεύτερο έγκλημα. Φαίνεται ότι η καλύτερή της φίλη, η δημοσιογράφος Καμίλα Λίντ, γνώριζε το θύμα και κάνει μερικές έρευνες από μόνη της. Η Λουίζ προσπαθεί να αποτρέψει τη φίλη της από περαιτέρω εμπλοκή καθώς τα πράγματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Εντούτοις, η Καμίλα δεν είναι από τους ανθρώπους που ακολουθούν συμβουλές ή δέχονται το όχι ως απάντηση, ειδικά όταν “μυρίζεται” ότι πλησιάζει σε μια πρώτης τάξεως δημοσιογραφική αποκάλυψη. Τελικά, όμως, η Καμίλα έρχεται σε επαφή με εμπόρους ναρκωτικών και η υπόθεση παίρνει μια δραματική, άκρως επικίνδυνη τροπή – και για την παράτολμη δημοσιογράφο αλλά και, κυρίως, για την επιθεωρητή Λουίζ Ρικ. (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλίο Πράσινη σκόνη
Τίτλος πρωτοτύπου The midnight witness
Συγγραφέας Sara Blaedel

Μεταφραστής Σωτήρης Σουλιώτης
Κατηγορία
 Αστυνομικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ψυχογιός (εξαντλημένο στον εκδότη)
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Το πρώτο βιβλίο της δανικής σειράς μυστηρίου με πρωταγωνίστριες την αρχιφύλακα Λουίσε Ρικ και τη φίλη της, δημοσιογράφο Καμίλα Λιντ, μας συστήνεται χωρίς ανάσα! Δύο φόνοι, ένας δημοσιογράφος και μια νεαρή κοπέλα, ταράζουν την καθημερινότητα της Κοπεγχάγης. Το ενδιαφέρον κεντρίζει ο δημοσιογράφος γιατί ήταν στα ίχνη μιας σπείρας που διακινούσε την Πράσινη Σκόνη, το πιο σκληρό ναρκωτικό που γνώρισε η πρωτεύουσα της Δανίας. Ποιος τον σκότωσε; Τι αποκαλύψεις ετοιμαζόταν να κάνει; Ποιους «φωτογράφιζε» με τα άρθρα του;

Η Λουίσε αγωνίζεται να βγάλει μια άκρη και ταυτόχρονα να σώσει την ερωτική της σχέση με έναν σύντροφο που ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Σκωτία για επαγγελματικούς λόγους. Η Καμίλα ονειρεύεται το ρεπορτάζ που θα την κάνει διάσημη και ανακατεύεται στην υπόθεση του δολοφονημένου δημοσιογράφου, βάζοντας σε κίνδυνο χωρίς να το καταλάβει και τη δική της ζωή! Ποιος έχει στήσει αυτήν τη σκοτεινή πλεκτάνη; Ποιος διακινεί ένα ναρκωτικό που όπως αποκαλύπτεται έχει πάψει να κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά; Τι συμφέροντα κρύβονται στον τρομακτικό, απειλητικό και αδίστακτο κόσμο της νύχτας; Και με μια ωραία ανατροπή προς το τέλος του βιβλίου, οι δυο φόνοι συνδέονται! Το συνιστώ αν θέλετε να ξενυχτήσετε αγκαλιά με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι! Και μην ξεχνάτε την ανεξάρτητη συνέχεια, το «Λέγε με πριγκίπισσα»!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *