329748423_752802859799138_377064802101110685_n

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προτείνουν για μεγαλύτερα παιδιά ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με οικολογικά μηνύματα και ανατρεπτικές περιπέτειες και τον νέο τίτλο της σειράς «Ξενοδοχείο για Μάγισσες»! Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Βιβλίο Περιπέτεια στον Μαγισσόκοσμο
Τίτλος πρωτοτύπου Das magimoxische Hexenhotel
Συγγραφέας Ulrike Rylance
Μετάφραση Μάρω Μαντή
Εικονογράφος Lisa Hannsch 

Κατηγορία Παιδικό μυθιστόρημα
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ένας μικρός χαμός ξεσπάει στο ξενοδοχείο για μάγισσες με διαρκή παράπονα από τους πελάτες και άφθονα απρόοπτα στη λειτουργία του κτηρίου. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την καινούργια δασκάλα της Κλάρας και της Ροζαλί, την κυρία Κακίδου; Μόλις κυκλοφόρησε άλλη μια συναρπαστική περιπέτεια με τις αχώριστες φίλες Κλάρα και Ροζαλί που προσφέρει άφθονο γέλιο, συναρπαστικές περιπέτειες, απανωτές ανατροπές, λεξιλόγιο και μυστικά μόνο για μάγισσες! Η φαντασία της συγγραφέως οργιάζει και δημιουργεί ένα σύμπαν γεμάτο αξέχαστες ιστορίες, διαχρονικά μηνύματα, περιπέτειες και ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα ενώ τα δυο κορίτσια θα βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη στην προσπάθειά τους να λύσουν το μυστήριο του αναστατωμένου ξενοδοχείου. Θα κάνω όμως και μια μνεία στη μεταφράστρια, γιατί ονόματα όπως Λισάντρα Θαμνομπουκλάκη, μάγισσα Δασοτρόμου κ. ά. θέλουν λίγη δουλειά παραπάνω για να αποδοθούν στα ελληνικά σωστά και με το γνωστό χιούμορ του κειμένου, οπότε έχει γίνει μια αξιέπαινη προσπάθεια που συμβάλλει ακόμη περισσότερο στη γλαφυρότητα της ατμόσφαιρας του βιβλίου. Η εικονογράφηση αποτυπώνει τις περιπέτειες των δύο κοριτσιών με ωραίες και αδρές γραμμές. Τι λέτε; Πάμε να κλείσουμε δωμάτιο;

Βιβλία Η φωνή των δέντρων
Συγγραφέας Θοδωρής Αραμπατζής
Εικονογράφος Δέσποινα Μανώλαρου
Κατηγορία
Παιδικό μυθιστόρημα
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Η εντεκάχρονη Μαρία καταφεύγει με την οικογένειά της μακριά από την πόλη της που πλήττεται ξαφνικά από μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Επιστρέφοντας στη φύση, η Μαρία διαπιστώνει πως μπορεί να συνομιλεί με τα δέντρα και τα φυτά κι έτσι έρχεται πιο κοντά στη μαγεία του περιβάλλοντος και στον μικρόκοσμο που το αποτελεί. Σημαντικά οικολογικά μηνύματα περνούν από τις σελίδες του βιβλίου, κωμικοί και συγκινητικοί διάλογοι μεταξύ δέντρων και φυτών χαχρίζουν γλαφυρότητα και ζωντάνια στην αφήγηση. Η βελανιδιά, η φλαμουριά, η φραουλιά, η ιτιά καλωσορίζουν τη Μαρία στις ζωές τους και τη γεμίζουν ιστορίες και ηθικά διδάγματα, της εξηγούν πώς λειτουργούν, πώς αναπνέουν, πώς ζουν, της αναλύουν με συναρπαστικό τρόπο το οικοσύστημα και τη σημασία του δάσους και του περιβάλλοντος στη ζωή του ανθρώπου και μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι σ’ έναν επερχόμενο κίνδυνο. Η συγγραφέας αποτυπώνει εύληπτα το πόσο διαφορετική είναι η καταναλωτική κοινωνία και η ρουτίνα της καθημερινής ζωής στην πόλη από τη μια και η ηρεμία, το οξυγόνο, η πολυπλοκότητα της φύσης που δε φαίνεται με την πρώτη ματιά από την άλλη. Οι εικόνες της Δέσποινας Μανώλαρου αναμιγνύουν ιδανικά την πραγματικότητα με τη φαντασία και δίνουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά στα φυτά και στα δέντρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.