merge_from_ofoct

Δύο υπέροχες ιστορίες γεμάτες περιπέτεια και εκπλήξεις μας υπόσχονται ξανά οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά!

Βιβλίο Το πείσμα ενός ιππότη
Συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφος Αιμιλία Κονταίου
Κατηγορία
Παραμύθι
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ο Αρθούρος, ένα αγόρι που φαντάζεται περιπέτειες με κάστρα και ιππότες, αυτήν τη φορά δυσκολεύει τους γονείς του με το  πείσμα του και την επιμονή του. Πώς θα καταλάβει το λάθος του; Τι θα κάνουν η αδελφή του και οι γονείς του για να του δώσουν να καταλάβει πόσο λανθασμένη συμπεριφορά έχει υιοθετήσει; Πόσο άσχημο είναι το πείσμα και ως πού μπορεί να οδηγήσει; Ο Αρθούρος και η αδελφή του, Ερμιόνη, επιστρέφουν με μια νέα συναρπαστική περιπέτεια, που θα μάθει στα παιδιά τα μειονεκτήματα της επιμονής. Η Ιωάννα Μπαμπέτα δείχνει στους μικρούς αναγνώστες μέσα από μια διασκεδαστική ιστορία πώς να συμπεριφέρονται σωστά στους γύρω τους και τα βοηθάει να καταλάβουν πως η συνεχής αρνητικότητα μόνο κακό κάνει σε μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Χάρη στον γάιδαρο Παντελή και μια ευφάνταστη ανατροπή που με έκανε να γελάσω, η ιστορία δίνει ένα σωστό μήνυμα και βοηθάει στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια καλής συμπεριφοράς χωρίς διδακτισμούς και αυστηρότητα. Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου είναι γεμάτη υπέροχα χρώματα, ποικιλία προοπτικών και λεπτομέρειες που θα τραβήξουν την προσοχή των παιδιών. Μου άρεσε πολύ η χαρά του Παντελή όταν έβοσκε ελεύθερος στο χωράφι του και οι οικογενειακές στιγμές που ζήλευε ο Αρθούρος αφού το πείσμα του δεν τον άφηνε να τις απολαύσει. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχει οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης μιας δύσκολης συμπεριφοράς και πώς μπορεί κάποιος να δείξει στο παιδί πόσο λάθος στάση είναι το πείσμα.

Βιβλίο Το πράσινο υποβρύχιο
Τίτλος πρωτοτύπου Grandude’s Green Submarine
Συγγραφέας Paul McCartney
Εικονογράφος Kathryn Durst
Μετάφραση Μάρω Ταυρή

Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ο Αρχηγός ή Έντουαρντ Μάρσαλ ο πρεσβύτερος ζει με τα εγγόνια του Λούσι, Τομ, Εμ και Μπομπ μαγικές περιπέτειες. Η δεύτερή τους ιστορία έχει να κάνει με μια κυρία ξεχωριστή, που τρελαίνεται για περιπέτειες! Τα παιδιά και ο παππούς αποφασίζουν να ξαναδούν τη γιαγιά τους και με τη μαγική πυξίδα και το πράσινο υποβρύχιο ταξιδεύουν σ’ έναν μαγικό τόπο, όπου ένας παλιός φίλος του παππού τούς εξηγεί πως για να βρουν τη γιαγιά πρέπει να ακολουθήσουν τις νότες από μια μελωδία που κάνει τα ζώα να τραγουδούν και να χορεύουν! Έτσι οι μικροί αναγνώστες βιώνουν μια συναρπαστική περιπέτεια φαντασίας με βροχές και ανέμους, με θάλασσες και αέρα και γνωρίζουν πολλά ζώα της στεριάς και της θάλασσας, ακόμη και το χταπόδι που βάζει τους ήρωες του παραμυθιού σε κίνδυνο. Θα τους βρει εγκαίρως η γιαγιά για να τους σώσει; Τα μεγάλα γράμματα και οι σύντομες, μικρές προτάσεις θα βοηθήσουν τα παιδιά στην ανάγνωση, κάτι που, σε συνδυασμό με την εξαίρετη, γεμάτη χρώματα, πρόσωπα, ζώα και συναρπαστικές λεπτομέρειες εικονογράφηση, θα κάνει την ανάγνωση ένα αξέχαστο παιχνίδι! Υπάρχουν ολοσέλιδες εικόνες αλλά και μικρότερες οι οποίες κάθε φορά βρίσκονται και σε διαφορετική διάταξη, πότε δίνοντας την εντύπωση κόμικ και πότε εικονογραφημένου παραμυθιού. Οι σύντομες και μικρές προτάσεις αφήνουν στα παιδιά χρόνο να αφοσιωθούν στην εικονογράφηση, να γνωρίσουν άγνωστα πράγματα και να ταξιδέψουν σε θάλασσες και μαγικούς τόπους. «Το πράσινο υποβρύχιο» είναι μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις και συναρπαστικές ανακαλύψεις που θα ενθουσιάσουν παιδιά και μεγάλους με τη φαντασία του συγγραφέα και τα σχέδια της εικονογράφου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.