20221208_073520

Οι εκδόσεις Καστανιώτη προτείνουν δύο πολύ διασκεδαστικά και επιμορφωτικά παραμύθια για παιδιά από 4 ετών και πάνω, γεμάτα ανατροπές και έξυπνες ιστορίες. Παραμυθένιες χώρες και ζούγκλα, μάγισσες και παιδιά κεντρίζουν τη φαντασία των παιδιών και τα παρασέρνουν σε κόσμους μαγείας, χαράς κι ευτυχίας.

Βιβλίο Το παραμύθι της μάγισσας Βαλμπούργκα
Συγγραφέας Αμαλία Πέτροβα
Εικονογράφος Πέτρος Χριστούλιας
Κατηγορία
Παιδικό μυθιστόρημα
Εκδότης Καστανιώτης
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ένας μεγάλος χορός γίνεται κάθε χρόνο στη Χώρα των Παραμυθιών, όπου συμμετέχουν όλοι οι γνωστοί κι αγαπημένοι ήρωες, χωρίς να φοβάται ο ένας τον άλλον. Μόνο η μάγισσα Βαλμπούργκα δεν έχει παραμύθι και ζει απομονωμένη με τον βοηθό της, Ρούπρεχτ. Όλοι την αποφεύγουν και την κοροϊδεύουν, οπότε αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της. Έτσι δημιουργείται ένα πανδαιμόνιο με τους ήρωες των γνωστών παραμυθιών να κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, να αλλάζουν άρδην τις ιστορίες τους κι όλο αυτό να κάνει τα παιδιά του κόσμου δυστυχισμένα! Ποιος θα πείσει λοιπόν τη μάγισσα να πάρει πίσω την κατάρα της; Είναι ένα άκρως διασκεδαστικό παιδικό μυθιστόρημα που δημιουργεί ένα αστείο αλαλούμ με τους χαρακτήρες των παραμυθιών που όλοι ξέρουμε και με μια αγωνία που μεγαλώνει από σελίδα σε σελίδα όσο ο κόσμος που τα παιδιά γνωρίζουν αρχίζει να γκρεμίζεται και να μένει η φαντασία τους κενή. Η εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια είναι υπέροχη και απολαυστική, συμβάλλει όσο γίνεται στο χάος που προκαλεί η μάγισσα Βαλμπούργκα και αποτυπώνει με την υπέροχη πένα του τον λύκο και την Κοκκινοσκουφίτσα, τα τρία γουρουνάκια, τους επτά νάνους και τη Χιονάτη και όλο το γνωστό σύμπαν που μας συντροφεύει τα βράδια! Γέλασα πολύ και αγάπησα το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας που οδηγεί σε ένα αίσιο τέλος.

Βιβλίο Πέντε ελέφαντες στη ζούγκλα
Συγγραφέας Τασούλα Τσιλιμένη
Εικονογράφος Χρύσα Σπυρίδωνος
Κατηγορία
 Παραμύθι
Εκδότης Καστανιώτης
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ο μικρός αφηγητής είναι ένα παιδί όπως όλα τα άλλα, ζει στο δωμάτιό του με τα παιχνίδια του και την αστείρευτη φαντασία του, έχοντας για παρέα πέντε ελέφαντες αλλά και τους δικούς τους φίλους, με αποτέλεσμα το σπίτι να γίνεται… ζούγκλα! Περνάνε ωραία, διασκεδάζουν, χορεύουν, παίζουν μουσική, τραγουδάνε, μόνο που το βράδυ έχουν την υποχρέωση να… συμμαζέψουν το χάος! Τι όμορφος παραλληλισμός, τι ευφάνταστη ιστορία, πόσο τρυφερά πείθει η συγγραφέας τα παιδιά να συμμαζεύουν το δωμάτιό τους και να μην αφήνουν ακαταστασία γύρω τους! Ελέφαντες, μαϊμούδες, αρκούδες και άλλα παιχνίδια και ζώα δημιουργούν μια συναρπαστική παρέα γεμάτη κέφι, χρώμα, χαρά! Η Χρύσα Σπυρίδωνος κάνει ό,τι μπορεί για να αποτυπώσει αυτό το ξέφρενο πάρτι με τα παλ χρώματά της, τις υπέροχες λεπτομέρειες, τις ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες της κι έτσι τα μικρά παιδιά μπαίνουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο μαγεία, ευτυχία, γέλιο, ώσπου τουλάχιστον να εμφανιστεί η μαμά με το γνωστό παράγγελμα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.