20230324_073742

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησαν δύο πολύ ενδιαφέροντα παραμύθια για μικρά και… για πολύ μικρά παιδιά που θα τους δείξουν τη σημασία της δοτικότητας και της φιλίας μέσα από έξυπνες και διασκεδαστικές ιστορίες.

Βιβλίο Ο φίλος μου
Τίτλος πρωτοτύπου Mon ami
Συγγραφέας Olivier Pog
Μετάφραση Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος David B. Draper

Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Το μικρό κουνελάκι φέρνει στην οικογένειά του τον καλύτερό του φίλο και περνάνε μια αξέχαστη μέρα. Οι γονείς του όμως είναι τρομοκρατημένοι και δε θέλουν να τον ξαναδούν. Γιατί; Τι συμβαίνει; Σε τι τους έφταιξε το τρισχαριτωμένο και ευγενικό φιλαράκι του γιου τους; Ο Olivier Pog γράφει μια πανέξυπνη ιστορία για τα στερεότυπα και τις ταμπέλες που επιμένουν κάποιοι να βάζουν χωρίς να ψάξουν περισσότερο και χωρίς να γνωρίσουν καλύτερα ό,τι αποφεύγουν με προχειρότητα και γαλουχημένοι με στερεότυπα που έχουν κατακρημνιστεί καιρό τώρα. Διαβάζουμε για το πόσο όμορφα έπαιξαν το λαγουδάκι με τον καλύτερο φίλο του και ταυτόχρονα βλέπουμε δύο γονείς ανάστατους που αναγκάζονται να καταφύγουν σε μια ακραία λύση για να δείξουν στο παιδί τους τι λάθος κάνει. Να όμως που αυτή η επιλογή βάζει τους γονείς στη θέση τους και έτσι έχουμε ένα τρυφερό φινάλε γεμάτο εκπλήξεις! Ο συγγραφέας αποφεύγει τον διδακτισμό και την αυστηρότητα, αντίθετα, με χαριτωμένες λύσεις δημιουργεί μια ιστορία που «βάζει τα γυαλιά» σε όσους δε βλέπουν σωστά και μ’ έκανε να σκεφτώ και να περάσω πολύ όμορφα με το βιβλίο.

Η εικονογράφηση του David B. Draper είναι καταπληκτική! Πολύχρωμη, με ποικίλες οπτικές γωνίες και καταπληκτικές λεπτομέρειες που θα ενισχύσουν τη φαντασία των παιδιών και θα τα οδηγήσει, παράλληλα με το κείμενο, να ψάχνουν εξονυχιστικά κάθε σελίδα για κρυμμένα πράγματα και όχι μόνο! Προσέξτε το οικογενειακό τραπέζι, τα σκόρπια παιχνίδια, τη βομβαρδισμένη κουζίνα, το μαρούλι και το καρότο σχεδόν παντού, το αυτοκόλλητο της κότας που λειτουργεί υπαινικτικά για τον επισκέπτη της οικογένειας, το ποντίκι που έχει το δικό του σπιτάκι έξω από το κατάστημα με τα οπτικά ενώ την ίδια ώρα περνάει μια παπιοικογένεια και τόσα άλλα! Η εκφραστικότητα στα πρόσωπα των μικρών και των μεγάλων ζώων, η κυριαρχία του μαρουλιού στις ζωές των ηρώων, τα εξίσου φωτεινά χρώματα του φίλου του μικρού κουνελιού, το εκάστοτε φόντο λειτουργούν άψογα σε συνδυασμό με το κείμενο και θα χαρίσουν στους μικρούς αναγνώστες από 4 ετών και πάνω πολλές ώρες δημιουργικής συζήτησης και παιχνιδιού.

Βιβλίο Ο Μαξ μεγάλωσε
Τίτλος πρωτοτύπου Max a grandi
Συγγραφέας Astrid Desbordes
Μετάφραση Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος Pauline Martin

Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ο Μαξ μεγάλωσε και δε χωράει πια στο αυτοκινητάκι του. Δε θέλει όμως και να το δώσει σε άλλο παιδάκι. Το αφήνει λοιπόν εκεί παρκαρισμένο να σκονίζεται αλλά αυτή η επιλογή δεν του αρέσει. Και τότε του έρχεται μια ιδέα! Ο νέος τίτλος της σειράς Ο Μαξ και το κουνέλι, μιας υπέροχης σειράς παραμυθιών για παιδιά από 2 ετών και πάνω, δείχνει στα παιδιά με μικρές προτάσεις και πολύχρωμη εικονογράφηση σκηνές της καθημερινότητάς τους και τους δίνει ιδέες για αγάπη, δοτικότητα και φιλία. Ποιο παιδάκι δε θα ήθελε να κάνει το ίδιο που έκανε κι ο Μαξ όσον αφορά το παλιό του παιχνίδι; Μια διασκεδαστική και τρυφερή ιστορία που θα συντροφέψει με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα των μικρών αναγνωστών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.