14435_1-1

Ο Βασίλης Κουτσιαρής και ο Γιάννης Διακομανώλης ζωντανεύουν εύληπτα τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και καταγράφουν τα γεγονότα με απλό λεξιλόγιο και συναρπαστική γραφή. Έχουν αναπαραστήσει συγκινητικά όλες τις στιγμές των σημαντικών για την Ιστορία μας μαχητών, καθώς και την ήττα των Περσών που αντίκριζε ο Δαρείος από το βουνό. Με κατανοητό τρόπο οι συγγραφείς δείχνουν στα μικρά παιδιά τον τρόπο που πολέμησαν οι Αθηναίοι με επικεφαλής τον Θεμιστοκλή, τον πανικό των αντιπάλων αλλά και την εμφύλια διαμάχη που ξέσπασε για λίγο ως προς τον τρόπο της επίθεσης. Λέξεις γεμάτες ηρωισμό αναπαριστούν σκηνές που έμειναν στην Ιστορία και στην καρδιά των επόμενων γενεών. Από την αρχή, με τη νίκη των Περσών στις Θερμοπύλες, δημιουργείται ένα κλίμα αγωνίας για το μέλλον της Αθήνας, εφόσον λίγοι άκουγαν τις παραινέσεις του Θεμιστοκλή να φύγουν και να στηριχτούν στον στόλο τους για να σωθούν

Βιβλίο Ο Θεμιστοκλής και η ναυμαχία της Σαλαμίνας 
Συγγραφέας Βασίλης Κουτσιαρής, Γιάννης Διακομανώλης
Εικονογράφοι Θάνος Τσίλης, Μιχάλης Κυλάκος
Κατηγορία
Παραμύθι
Εκδότης Μίνωας
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Η εικονογράφηση των Θάνου Τσίλη και Μιχάλη Κυλάκου αναπαριστά με ζωηρά χρώματα, λεπτομέρειες και ενδιαφέροντα φόντα τις σκηνές που περιγράφουν οι συγγραφείς. Πολύχρωμες λεπτομέρειες, όπως το ντύσιμο Περσών και Ελλήνων, οι πανοπλίες τους και η ποικιλία των απεικονίσεων στις ασπίδες δημιουργούν το σωστό εικονογραφικό πλαίσιο της σημαντικής αυτής ναυμαχίας. Οι εικονογράφοι φυσικά απέφυγαν να δείξουν έντονα τη βία μιας μάχης, αντίθετα χρησιμοποίησαν κάποιες φορές κωμικό τρόπο έκφρασης εκδίωξης και ήττας των Περσών. Η λεηλασία της Ακρόπολης, η ευμάρεια στη σκηνή του Δαρείου, η μεγάλη νύχτα δίνονται με εκπληκτικές χρωματικές επιλογές και ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες.

Η σειρά «Γνωρίζω την Ιστορία» των εκδόσεων Μίνωας μαθαίνει στα παιδιά έως πέντε ετών για βασικά γεγονότα της ελληνικής Ιστορίας και τα προετοιμάζει σωστά και διασκεδαστικά για να μάθουν το παρελθόν μας και να ξεκινήσουν τις δικές τους έρευνες, αναπτύσσοντας έτσι τη φιλομάθεια και την περιέργειά τους για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *