978-618-03-0472-5_1

Φώτα, κάμερα, πάμε! Ο κόσμος της τηλεόρασης είναι λαμπερός, όσο και τα πρόσωπα που κάνουν καριέρα σ’ αυτήν. Έχει όμως και τη σκοτεινή πλευρά της. Το ίδιο και οι πρωταγωνιστές της. Την πλευρά αυτή θα γνωρίσουν από πρώτη πατούσα ο Ηρακλής και η Αγαθή, όταν τους επισκέπτεται μια δημοφιλής ηθοποιός σαπουνόπερας και τους αναθέτει να ανακαλύψουν το ζώο που την εκβιάζει. (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλίο Ούτε ψύλλος στον κόρφο
Συγγραφέας Ιωάννα Μπουλντούμη
Εικονογράφος Κατερίνα Χαδουλού
Κατηγορία
Παιδικό μυθιστόρημα / Αστυνομικό μυθιστόρημα
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαντιγιέ, διάσημος σκύλος Δαλματίας, και η βοηθός του, Αγαθή Γαλή, μια μισόκουφη γάτα, είναι εδώ για να ζήσουν μια νέα περιπέτεια, αυτήν τη φορά στον χώρο του θεάματος! Ποιος εκβιάζει τη διάσημη σταρ της τηλεόρασης Λίζα Ρούμπεν; Τι έζησε στο παρελθόν που τώρα αποτελεί κίνδυνο όταν αποκαλυφθεί; Γιατί δεν πρέπει να μάθει τίποτα ο πάμπλουτος αρραβωνιαστικός της, Ευγένιος Γκραπ; Ο ύποπτος είναι μεταξύ των φιλικών προσώπων της Ρούμπεν ή του τηλεοπτικού συνεργείου που ετοιμάζει τη σειρά «Το ουρλιαχτό των σκύλων;»

Πανέξυπνο, διασκεδαστικό, με μυστήριο και αγωνία, το νέο βιβλίο του αχτύπητου διδύμου θα ξετρελάνει τα παιδιά από 8 ετών και πάνω και θα τους χαρίσει γέλιο, περιπέτειες, ανατροπές και εκπλήξεις. Το περιβάλλον όπου δρουν ο Πουαντιγιέ και η Γαλή είναι καθαρά ζωοφιλικό και ζωομορφικό, οι συμπεριφορές και οι χαρακτήρες εκπροσωπούν και καθρεφτίζουν ανθρώπινες διαθέσεις και η υπέροχη εικονογράφηση συνοδεύει ιδανικά το κείμενο. Η κυρία Χαδουλού κινείται σε ασπρόμαυρες γραμμές με κόκκινες λεπτομέρειες, κάτι που δίνει στην εικονογράφηση μια ξεχωριστή νότα και τραβάει αμέσως το μάτι ενώ οι γραμμές, οι φωτοσκιάσεις και το στυλ της δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από νουάρ εικονογραφημένες περιπέτειες. Ταιριαστό δίδυμο λοιπόν η συγγραφέας και η εικονογράφος δημιούργησαν ακόμη μια ευρηματική υπόθεση για τον αγαπημένο μας σκύλο και τη ζηλιάρα βοηθό του! Ψάξτε να βρείτε όλα τα βιβλία της σειράς και δε θα βγείτε ζημιωμένοι!

Leave a Reply

Your email address will not be published.