117954045_408851690093263_7197590485530134938_n

Ο Ιούλιος Βερν (1828-1905) ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας και επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την επιστημονική φαντασία ως είδος λογοτεχνίας. Η αχαλίνωτη φαντασία του και οι επιστημονικές του γνώσεις τον οδήγησαν να γράψει μυθιστορήματα με αεροπλάνα, αερόστατα και ταξίδια στο διάστημα (και όχι μόνο) καιρό πριν αυτά γίνουν πραγματικότητα. Ο Miguel Garcia αγάπησε το σύμπαν αυτού του σημαντικού Γάλλου συγγραφέα και έπλασε γύρω από τον μύθο του μια ενδιαφέρουσα σειρά περιπετειών με κεντρικό ήρωα τον συγγραφέα σε ηλικία 11 ετών.

Βιβλίο Οι περιπέτειες του νεαρού Ιούλιου Βερν
Τίτλος πρωτοτύπου
Las aventuras del joven Jules Verne
Συγγραφέας Miguel Garcia
Μεταφραστής Κάλλια Ταβουλάρη

Κατηγορία Περιπέτεια / Παιδικό μυθιστόρημα
Εκδότης Μίνωας
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Βρισκόμαστε στη Νάντη στα μέσα του 19ου αιώνα. Ο Βερν, ο κολλητός του, Χουάν, η ξαδέλφη του, Καρολίνα και η εύστροφη Μαρί δημιούργησαν την ομάδα «Οι κυνηγοί της περιπέτειας του 21ου αιώνα» και μπλέκουν σε συναρπαστικές περιπέτειες, πιστές στο πνεύμα της εποχής και στην προσωπικότητα του αρχηγού τους. Η οικογένεια του Βερν είναι αστικής τάξης και καθωσπρέπει, με αποτέλεσμα οι «φαντασιοπληξίες» του παιδιού τους να ανησυχούν τους γονείς αλλά και τ’ αδέλφια του, Παύλο και Άννα. Παρ’ όλ’ αυτά, ο πλοίαρχος Νέμο σέβεται την εφευρετικότητα του παιδιού, προσέχει να καλλιεργήσει σωστά τα ενδιαφέροντά του και προλογίζει τα βιβλία της σειράς. Οι υποθέσεις και οι χαρακτήρες απηχούν τεκμηριωμένα την εποχή και τις καταστάσεις της ενώ η ευρηματικότητα του Miguel Garcia τοποθετεί με φροντίδα και προσοχή μικρές λεπτομέρειες που θα θυμίσουν στους αναγνώστες περιστατικά από τα γνωστά βιβλία του συγγραφέα. Οι ιστορίες είναι γεμάτες πολυεπίπεδη πλοκή και απανωτές εκπλήξεις ενώ ο δεσμός μεταξύ των παιδιών είναι αδιάρρηκτος, τονίζοντας έτσι τη σημασία της φιλίας και τις υποχωρήσεις που οφείλει κάποιος να κάνει για να την περισώσει.

                      

Από τις εκδόσεις Μίνωας μόλις κυκλοφόρησαν σε φροντισμένη όπως πάντα έκδοση οι επόμενοι τίτλοι της σειράς, «Η πύλη της αβύσσου» και «Στον βυθό της θάλασσας». Στο πρώτο, ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο φέρνει σημαντικούς καθηγητές και επιστήμονες στην πόλη και ταυτόχρονα κατασκευάζεται η σιδηροδρομική γραμμή που θα ενώσει τη Νάντη με το Παρίσι. Μια εγκληματική οργάνωση όμως θέλει ν’ απαγάγει τους επιστήμονες για να τους χρησιμοποιήσει στα δικά της, μοχθηρά σχέδια. Στο δεύτερο, η παρέα των παιδιών καλείται να βρει τι συμβαίνει στη θάλασσα και ποιος δηλητηριάζει τα ψάρια της, ζητώντας έτσι τη βοήθεια του πλοιάρχου Νέμο, που επιτέλους αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στις περιπέτειές τους.

«Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν» είναι μια δυνατή, συναρπαστική σειρά για αναγνώστες από 9 ετών που μυεί τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο και στον τρόπο σκέψης του σημαντικότερου Γάλλου μυθιστοριογράφου όλων των εποχών, του Ιουλίου Βερν και βοηθάει σημαντικά τη φιλομάθεια και τη γνώση ενώ ταυτόχρονα χαρίζει εκπλήξεις και αξέχαστες στιγμές αγωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.