422747_122913151189426_528584049_n

Ενώ ο καταστροφικός τυφώνας πλησιάζει, ενώ οι σκοτεινές δημιουργίες του Βίκτωρα Ήλιος αρχίζουν να χάνουν τον έλεγχο, ενώ η Νέα Ορλεάνη βυθίζεται στο χάος και το μέλλον της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή, μοναδική ελπίδα αποτελεί η πρώτη, αποτυχημένη προσπάθεια του Βίκτωρα να κατασκευάσει τον τέλειο άνθρωπο. Η μερικών αιώνων ιστορία του Δευκαλίωνα ξεκίνησε ως η πρωτότυπη εκδήλωση ενός οράματος χωρίς ψυχή -και είναι μοιραίο να τελειώσει με την τελική αντιπαράθεση μεταξύ ενός καταραμένου πλάσματος και του παρανοϊκού δημιουργού του. Όμως πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα τερατούργημα που ούτε το σατανικό μυαλό του Βίκτωρα δε θα μπορούσε να συλλάβει: μια ακατανίκητη οντότητα που ξεπροβάλλει μέσα από το συλλογικό εφιάλτη της ανθρωπότητας, με δυνάμεις και σκοπό πέρα από κάθε φαντασία. (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλίο Νεκρός και ζωντανός
Τίτλος πρωτοτύπου Dead and alive
Συγγραφέας Dean Koontz
Μεταφραστής Ανδρέας Μιαούλης
Κατηγορία Περιπέτεια / Αστυνομικό μυθιστόρημα

Εκδότης Πλατύπους (εξαντλημένο στον εκδότη)
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Προσοχή, SPOILERS!

Έχω πολλές ενστάσεις! Ο Βίκτωρ βρίσκει το θάνατο ανάμεσα στα τέρατα που δημιούργησε και αυτομάτως με το θάνατό του τα τέρατα σκοτώνονται ενώ ένας κλώνος του σπάει το γυάλινο κλουβί του και το σκάει, φορτωμένος με όλες τις πληροφορίες που έχει και ο Βίκτωρ, πιστό του αντίγραφο σώματι και πνεύματι! Γιατί περιγράφεται το τέρας που μεταλλάσσεται γενετικά; Ότι το σκάει από τη φυλακή του από λάθος του υπολογιστή και μετά αρχίζει να τρώει τα τέρατα για να τους δώσει μια ελευθερία τάχα μου; Κεφάλαια για μένα περιττά. Επίσης αυτό το τέρας κατά λάθος απελευθερώνει τον Χαμαιλέοντα, ένα πλάσμα που παίρνει τα σχήματα, τις μορφές και το χρώμα του γύρω περιβάλλοντος και γίνεται αόρατο. Ποιος ο λόγος να φτιάξει ο Βίκτωρ κάτι τέτοιο, αφού το τέρας αυτό θέλει να τον σκοτώσει, μιας και είναι προγραμματισμένο να μην επιτίθεται στους κλώνους μόνο; Αυτό το πλάσμα (;) τρυπώνει στο αμάξι του Βίκτωρ όταν το βάζει στα πόδια, μακριά από το νοσοκομείο, και το μαχαιρώνει ο Τζόκο, το τερατάκι του Χάρκερ, όταν επιτίθεται στον Βίκτωρ σε μια αλέα όπου συναντήθηκε με την Έρικα 5! Δύο σημεία της πλοκής χωρίς νόημα αφού ουσιαστικά παρά τον υπέρτατο τρόμο που μπορούν να προκαλέσουν δεν βοηθάνε σε τίποτα!

Επίσης ποιο το νόημα να υπάρχει ένα τεράστιο πλάσμα κάτω από τον σκουπιδότοπο, που να έχει μαζέψει γύρω του όλα τα τέρατα του Φρανκενστάιν, που δεν είχαν πεθάνει 100 % αλλά νεκραναστήθηκαν στη χωματερή, εντελώς ελευθερωμένα από τις εντολές του Βίκτωρ, αφού τα τέρατα απλώς τον άρπαξαν και τον πέταξαν βαθιά μες στα σκουπίδια, κάτι που θα μπορούσαν να το κάνουν με την καθοδήγηση ενός οποιουδήποτε άλλου πλάσματος.

Οι τελευταίες σελίδες είναι λες και βιάζεται ο συγγραφέας να κλείσει το βιβλίο! Οι ντετέκτιβ παντρεύονται επιτέλους μεταξύ τους, παραιτούνται από την Αστυνομία και ιδρύουν γραφείο ντετέκτιβ στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Δευκαλίων με ένα άγγιγμα θεραπεύει τον Άρνι από τον αυτισμό (αν είναι δυνατόν, τότε γιατί δεν το έκανε νωρίτερα, όταν φοβόντουσαν ότι λόγω του αυτισμού του ίσως πείσμωνε και δεν συνετιζόταν να κρυφτεί στο Θιβέτ;) και η Έρικα 5 γλύτωσε από τον θάνατο χάρη σε μια αστραπή που την τύλιξε όταν πέθαινε ο Βίκτωρ. Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πάρα πολλές φορές μου έχει τύχει σε 5λογίες και 7λογίες το πρώτο βιβλίο να είναι καλύτερο όλων. Το ίδιο ισχύει κι εδώ δυστυχώς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *