288284082_1480654282352367_4601314657347375743_n

Δύο υπέροχα παραμύθια για παιδιά από 4 ετών και πάνω συστήνουν στα παιδιά νέους φίλους, τα ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του χορού αλλά και στη δύσκολη ζωή της κηπευτικής. Συναρπαστικές ιστορίες, ωραίες εικονογραφήσεις και διακριτικά ηθικά διδάγματα χαρακτηρίζουν τους νέους τίτλους των εκδόσεων.

Βιβλίο Τα μυστικά του κήπου και των κηπουρών
Συγγραφέας Λυδία Κώνστα
Εικονογράφος Μαιρηλία Φωτιάδου
Κατηγορία
 Παραμύθι
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Δύο αδέλφια φροντίζουν τον κήπο του σπιτιού τους μαζί με τους γονείς τους. Κάποια στιγμή μένουν μόνα. Τι εννοούσε η μαμά ότι ο κήπος τους είναι μαγικός και όπως του φερθούν θα τους φερθεί; Θα καταφέρουν τα παιδιά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων; Ποιος τους ετοιμάζει φαγητό και λιχουδιές όσο λείπουν; Η Λυδία Κώνστα έγραψε ένα υπέροχο και τρυφερό παραμύθι για την καλοσύνη και την ανταποδοτικότητα. Με πλούσιο λεξιλόγιο και μια αύρα μυστηρίου που περιβάλλει την ιστορία συστήνει με εύληπτο τρόπο στους μικρούς αναγνώστες πολλά από τα βότανα και τα φυτά του κήπου και του χωραφιού, σε τι βοηθάνε, πώς ενισχύουν τον ανθρώπινο οργανισμό κλπ. Η ιστορία έχει κλιμακούμενη αγωνία και σασπένς ως το αποκαλυπτικό τέλος που με άφησε γεμάτο όμορφες σκέψεις. Η εικονογράφηση της Μαιρηλίας Φωτιάδου είναι γεμάτη χρώματα και ποικίλες οπτικές γωνίες. Μας συστήνει τα παιδιά, που τα απεικονίζει σε διάφορες γεωργικές εργασίες αλλά και τους υπόλοιπους μυστηριώδεις ενοίκους της περιοχής. Το πράσινο κυριαρχεί σε όλες τις αποχρώσεις και τα πρόσωπα είναι φωτεινά και ζωηρά. Φυτά, θάμνοι, δέντρα και άλλοι καρποί αποτυπώνονται με λεπτομέρειες και ποικίλα χρώματα, δημιουργώντας έτσι μια πανδαισία γεμάτη ερεθίσματα για τα μάτια των παιδιών. Στις τελευταίες σελίδες υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες από τη Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο ΕΛΓΟ-Δήμητρα, κυρία Ελένη Μαλούπα, για τα βότανα και τους καρπούς που φρόντισαν οι μικροί πρωταγωνιστές του παραμυθιού.

Βιβλίο Η νεράιδα Σερπαντίνα
Συγγραφέας Ελένη Μπετεινάκη
Εικονογράφος Αιμιλία Κονταίου
Κατηγορία
 Παραμύθι
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Είναι η ιστορία της νεράιδας Σερπαντίνας, την οποία η μάγισσα Χαλάστρα καταράστηκε να μη χορέψει ποτέ κι οι Μοίρες προσπάθησαν όσο μπορούσαν να μαλακώσουν την κατάρα. Πόσο σημαντικό είναι για μια νεράιδα να χορεύει; Πώς μπορεί να λυθεί το ξόρκι της κακιάς μάγισσας; Τι κοινό έχει η νεράιδα με τον νεογέννητο πρίγκιπα Χαρτοπόλεμο που του αρέσει να παίζει φλογέρα; Η Ελένη Μπετεινάκη έγραψε ένα δυνατό, γλυκό και τρυφερό παραμύθι για τον έρωτα και τη δύναμη που αυτός αποκτά όσο αυξάνονται τα εμπόδια. Είναι μια ιστορία έρωτα και αγάπης που αγωνίζεται να νικήσει την κακία και τα ξόρκια, είναι μια πρωτότυπη εξήγηση για τις σερπαντίνες και τα κομφετί που πετάμε στα καρναβάλια. Γέλασα, συγκινήθηκα και χειροκρότησα το τέλος. Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου φτιάχνει ακριβώς την ονειρική ατμόσφαιρα που χρειάζεται ένα τέτοιο παραμύθι, αποφεύγοντας τον ρεαλισμό και τις τρισδιάστατες απεικονίσεις. Παραθέτει ένα σωρό παλ χρώματα και αφήνει τους ήρωές της να αιωρηθούν και να πετάξουν δίπλα και πάνω από τα κείμενα, με τη μουσική να συνοδεύει τις αέρινες κινήσεις τους. Κείμενο και εικόνες είναι σα να χορεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών που θα αγαπήσουν τον έρωτα της Σερπαντίνας με τον Χαρτοπόλεμο και θα τους ακολουθήσουν σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.