6dbf7208eebb8c2ad7fda9516f630200

Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας ταξιδεύουν στον κόσμο και με την εφαρμογή Πορτολάνος λύνουν παράξενα μυστήρια! Στο έβδομο βιβλίο της σειράς, ο θρύλος του τέρατος της λίμνης Λοχ Νες ξανάρχεται στην επιφάνεια, όταν τρία παιδιά ανακαλύπτουν περίεργα ίχνη στα μπουντρούμια ενός εγκαταλειμμένου κάστρου εκεί κοντά. Τελικά υπάρχει αυτό το πλάσμα; Τι μυστικά μπορεί να κρύβει μια άκρως ατμοσφαιρική περιοχή όπως η Σκοτία; Τι σημαίνει η φράση «Το κλειδί της αλήθειας κρύβεται κάτω από τα κύματα» και ποιος το έγραψε; Τι θα ανακαλύψουν τα παιδιά; Τι γνωρίζει ο φαροφύλακας και γιατί δεν τον παίρνουν σοβαρά υπ’ όψιν οι κάτοικοι του Ινβερνές;

Βιβλίο Μυστηριώδη ίχνη στη λίμνη Λοχ Νες
Συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Εικονογράφος Λίλα Καλογερή
Κατηγορία
Παιδικό μυθιστόρημαΠεριπέτεια
Εκδότης Διόπτρα
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Οι φετινές διακοπές θα είναι για τον Ορέστη εντελώς ασυνήθιστες, μιας και θα τις περάσει στη Σκοτία με τον πατέρα του και τη δεύτερη σύζυγό του. Δέχεται με πολύ δισταγμό και μόνο μετά τις πιέσεις της μητέρας του, σύντομα όμως και χάρη στα παιδιά της γυναίκας του μπαμπά του, Γκλεν και Έλλα, οι διακοπές του θα είναι συναρπαστικές και γεμάτες μυστήριο. Χάρη στους νέους του φίλους, ο Ορέστης γνωρίζει μια άκρως σαγηνευτική και μαγευτική πόλη. Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου γράφει και δεύτερο βιβλίο στην αγαπημένη μου σειρά, αυτήν τη φορά αφιερωμένο στην υποβλητική, γοητευτική και μυστηριώδη Σκοτία. Η μαγευτική φύση της ξεδιπλώνεται με συγγραφική μαεστρία και οι περιγραφές με έκαναν να νιώσω λες και βρίσκομαι στα μέρη που επισκέφθηκε η νέα παρέα των Κατασκόπων της Γεωγραφίας. Λίμνες και βουνά, πεδιάδες και παραδοσιακά χωριά, φαράγγια και κοιλάδες ξεδιπλώνουν περιστατικά από το πλούσιο παρελθόν τους και η ιστορία του τόπου συναντάει τη μυθολογία και τη φημολογία για τέρατα, φαντάσματα, μυστηριώδη πλάσματα, όπως τα kelpies (=κακά πνεύματα που κατοικούν σε λίμνες και ποτάμια). Μπεν Νέβις, Λας, Λοχ Όικχ, Λοχ Λομόντ και Λοχ Νες, με τη Νέσι, το τέρας της, να έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, κάστρο Ούρκαρτ, το Ινβερνές με τα μνημεία του και τα ιστορικά του κτήρια, ο φάρος Πέπερ Ποτ, η νήσος Σκάι με τα αξέχαστα μέρη της δημιουργούν το ιδανικό φόντο για μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη ανατροπές και μυστήριο, με τις λέξεις της κέλτικης γλώσσας, φαγητά όπως το fish and chips και άλλα πραγματολογικά στοιχεία να δίνουν τη σωστή νότα ρεαλισμού.  Η εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή είναι λεπτομερής, παραστατική, πολύχρωμη, με ολοσέλιδες ή μικρότερες εικόνες που αποτυπώνουν σωστά τις πόλεις, τις εκφράσεις των χαρακτήρων, τα τοπόσημα, τα μνημεία κι έτσι ταξιδεύουμε κι εμείς μαζί με τους ήρωες αυτής της περιπέτειας σε τόπους μακρινούς και ενδιαφέροντες.

«Μυστηριώδη ίχνη στη λίμνη Λοχ Νες» ακολουθούμε στο νέο βιβλίο της σειράς «Οι κατάσκοποι της Γεωγραφίας» κι αυτά μας οδηγούν στον θρύλο του τέρατος της λίμνης Λοχ Νες. «Πάνω από 1000 θεάσεις της Νέσι έχουν αναφερθεί, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται αποδεδειγμένες φάρσες και λανθασμένες ταυτοποιήσεις φυσικών αντικειμένων!», διαπιστώνουν οι τρεις φίλοι στην προσπάθειά τους να καταλάβουν αν τα μυστηριώδη σημάδια που εμφανίζονται τακτικά τον τελευταίο καιρό στη λίμνη προέρχονται όντως από το τέρας ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτήν την κινητικότητα. Πρόκειται για άλλη μια συναρπαστική κι ανατρεπτική περιπέτεια γεμάτη γεωγραφικές και ιστορικές γνώσεις που βοηθάει τους μικρούς αναγνώστες να μάθουν πολλές συναρπαστικές πληροφορίες για την ιστορία και τη μυθολογία της Σκοτίας ενώ ταυτόχρονα τους ξεναγεί στα πιο όμορφα χωριά και τοπία της. Σασπένς, εκπλήξεις, μυστήριο και αγωνία χαρίζονται απλόχερα μέσα από μια ιστορία που κρύβει πολλά μυστικά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *