278532339_1150897412330968_5006029402758314649_n

Οι εκδόσεις Μίνωας προτείνουν για αγόρια και κορίτσια τους πρώτους τίτλους νέων σειρών της αγαπημένης και αξεπέραστης Enid Blyton που θα αγαπηθούν πολύ όπως και οι υπόλοιπες. Το Κολέγιο του Σεν Κλερ ανοίγει τις πύλες του και οι Μυστικοί Επτά μας καλωσορίζουν στις ζωές τους. Αγόρια και κορίτσια θα γίνουν οι καινούργιοι φίλοι των παιδιών, χαρίζοντάς τους ποιοτικά και φροντισμένα κείμενα, γεμάτα περιπέτειες, ανατροπές, εκπλήξεις και συναισθήματα. Η Enid Blyton (1897-1968) πραγματικά δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι η συγγραφέας που μας χάρισε αξέχαστες στιγμές ανάγνωσης και μας σύστησε ευρηματικές παρέες παιδιών που ζουν περιπέτειες, λύνουν μυστήρια, ταξιδεύουν, κινδυνεύουν και χάρη σ’ αυτούς περνούσαν ευχάριστα και όμορφα οι εξωσχολικές μας ώρες. Ποιος δεν έχει διαβάσει τους Μυστικούς 7 ή τους 5 φίλους, ποιο κορίτσι δεν έχει ονειρευτεί το Σεν Κλερ ή το Μάλορυ Τάουερ;

Βιβλίο Μυστήριο στο έρημο σπίτι
Τίτλος πρωτοτύπου The Secret Seven

Συγγραφέας Enid Blyton
Μεταφραστής Νάνσυ Καπελάρη
Κατηγορία Περιπέτεια / Παιδικό μυθιστόρημα
Εκδότης Μίνωας
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Πάμε να λύσουμε το «Μυστήριο στο έρημο σπίτι»; Οι Μυστικοί Επτά αποτελούνται από τα αδέλφια Πίτερ και Τζάνετ και τους φίλους τους, Τζορτζ, Τζακ, Κόλιν, Παμ και Μπάρμπαρα. Στην πρώτη τους υπόθεση, που εξελίσσεται όπως και όλες οι υπόλοιπες στο οικοτροφείο όπου διαμένουν, αρχίζουν να ακούνε περίεργους ήχους μες στη νύχτα, που προέρχονται από ένα έρημο αγροτόσπιτο, όπου κατοικεί ένας θεόκουφος μυστηριώδης επιστάτης. Τι ξεφόρτωσε το φορτηγό μες στη νύχτα; Ποιος κρύβεται μες στο σπίτι και πώς θα το ανακαλύψουν αυτό οι Μυστικοί Επτά; Συναρπαστικές αναλυτικές περιγραφές, εκτεταμένοι διάλογοι που δίνουν ζωηρότητα και ρεαλισμό στην ιστορία, ανατροπές και εκπλήξεις κι ένα μυστήριο που όλο και πυκνώνει από σελίδα σε σελίδα, καθώς και κωμικοτραγικές εξελίξεις που με διασκέδασαν και ταυτόχρονα με γέμισαν αγωνία για τη συνέχεια και πολλά άλλα γνωρίσματα της αγαπημένης συγγραφέως εκατομμυρίων παιδιών είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που με κράτησαν ως το τέλος του βιβλίου.

Βιβλίο Στο κολέγιο του Σεν Κλερ
Τίτλος πρωτοτύπου The twins at St. Claire’s

Συγγραφέας Enid Blyton
Μεταφραστής Καλλιόπη Σφαέλλου-Βενιζέλου
Κατηγορία Περιπέτεια / Παιδικό μυθιστόρημα
Εκδότης Μίνωας
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Εν τω μεταξύ, τι συμβαίνει «Στο κολέγιο του Σεν Κλερ»; Οι δίδυμες Πατ και Ίζαμπελ Ο’ Σάλιβαν ξεκινάνε τις σπουδές τους αποφασισμένες να κάνουν του κεφαλιού τους, μιας και οι γονείς τους προτίμησαν το Σεν Κλερ από αυτά που πήγαν οι φίλες και συμμαθήτριές τους, σύντομα όμως διαπιστώνουν πως η ζωή στο σχολείο αυτό είναι εντελώς διαφορετική απ’ ό,τι περίμεναν. Πώς και γιατί θα αλλάξουν συμπεριφορά; Τι θα συμβεί που θα τις μετατρέψει σε αξιαγάπητες μαθήτριες; Γιατί βάζουν στόχο τη δασκάλα της Ιστορίας και πόσο πολύ θα δυσκολέψουν τη ζωή της; Αγάπη, φιλία, σεβασμός είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που πηγάζουν από το κείμενο με τέτοιο τρόπο που ακόμη και τα σημερινά παιδιά θα αναγνωρίσουν οικείες στιγμές της καθημερινότητάς τους ανάμεσα στις σελίδες.

«Το μυστήριο στο έρημο σπίτι» και το «Στο κολέγιο του Σεν Κλερ» συστήνουν νέες παρέες μικρών ηρώων που θα συναρπάσου τα παιδιά, χάρη σε μια πένα που ξέρει τι ζητάνε οι μικροί αναγνώστες από 8 ετών και πάνω και το προσφέρει απλόχερα και γλαφυρά. Το γεγονός ότι εκδόθηκαν το 1949 και το 1941 αντίστοιχα και εξακολουθούν να είναι στις πρώτες προτιμήσεις παιδιών και γονέων λέει από μόνο του πολλά!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.