7dd229b8-35e2-4e57-b4ce-e0f55b064ac2

Μόλις κυκλοφόρησαν από την Ελληνοεκδοτική δύο πολύ ενδιαφέροντες τίτλοι για παιδιά από 6 ετών και πάνω, γεμάτοι συναρπαστικές περιπέτειες και εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες. Για πάμε να διαβάσουμε!

Βιβλίο Μυστήριο στην παιδική χαρά 
Συγγραφέας Μαρία Προδρόμου
Εικονογράφος Γιάννης Σκουλούδης
Κατηγορία
Παιδικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ο Οδυσσέας και η Αυγή ανακαλύπτουν στην άμμο της παιδικής χαράς ένα αυτοκινητάκι κι αποφασίζουν να βρουν τον ιδιοκτήτη του. Με επαγωγική σκέψη, λογικά συμπεράσματα, χιούμορ, ανατροπές, εξελίσσεται μια ιστορία γεμάτη μυστήριο και εκπλήξεις που δείχνει στα παιδιά από 6 ετών και πάνω ότι δεν πρέπει να βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα ούτε να μένουν προσκολλημένα σε στερεότυπα και σε καθαρά υποκειμενικές απόψεις, μιας και ο κάτοχος του παιχνιδιού είναι μια πραγματική έκπληξη! Η πλοκή εξελίσσεται γοργά, είναι έξυπνη, ζωντανεύει ρεαλιστικά τον μικρόκοσμο και τη νοοτροπία των παιδιών και μου χάρισε αξέχαστες στιγμές. Η εικονογράφηση του Γιάννη Σκουλούδη ζωντανεύει παραστατικά τον τόπο διερεύνησης του μυστηρίου, αποτυπώνει με πολύ χρώμα και φως παιδιά και αντικείμενα, δίνει ποικιλία εκφράσεων και οπτικών γωνιών και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ακαθόριστο φόντο ώστε να δώσει έμφαση στην καθαυτή δράση σε πρώτο πλάνο. Γέλιο, ανατροπές μυστήριο κι εκπλήξεις θα κρατήσουν αιχμάλωτα τα παιδιά ως την τελευταία σελίδα!

Βιβλίο Ο ουρανός μιλά ελληνικά
Συγγραφέας Λίτσα Τότσκα
Εικονογράφος Μαρία Μανουρά
Κατηγορία
Παιδικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Η Αστρονομούλα καλωσορίζει τα παιδιά από 8 ετών και πάνω στον μαγικό κόσμο της αστρονομίας και μας αποκαλύπτει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος. Ναι, ο ουρανός μιλά ελληνικά! Πολλοί αστερισμοί έχουν ονόματα θεών, ηρώων και πλασμάτων από την ελληνική μυθολογία, οπότε πάμε να τα γνωρίσουμε ένα προς ένα! Η συγγραφέας με απλό λεξιλόγιο, κατανοητή γλώσσα, σύντομες και απλές προτάσεις και μπόλικη φαντασία εξηγεί στα μικρά παιδιά πώς και γιατί σχηματίστηκαν οι πρώτες ιδέες για τους αστερισμούς, πώς κατάφεραν οι αρχαίοι να φανταστούν τις μορφές των ηρώων και των θεών στο στερέωμα, πώς και αν απάντησαν σε σημαντικά ερωτήματα όπως αυτά της καταγωγής του ανθρώπου, της γης, του σύμπαντος κλπ. Οι ιστορίες είναι συναρπαστικές, μικρές και μεστές, γεμάτες από τις ανατροπές της ελληνικής μυθολογίας και αποκαλύπτουν τα μυστικά αστερισμών και πλανητών. Μεγάλη και Μικρή Άρκτος, Ωρίων και Σκορπιός, Δίδυμοι, Ταύρος, Πλειάδες, Υάδες, Αρκτούρος, Περσέας, Ηρακλής και τόσα άλλα περιμένουν τα παιδιά να τα συντροφέψουν και να τα ταξιδέψουν. Η εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά είναι υπέροχη, γεμάτη χρώματα και άφθαστες λεπτομέρειες. Κρατάει την παιδικότητα στις γραμμές και ταυτόχρονα αποτυπώνει ρεαλιστικές λεπτομέρειες, χαρίζοντάς μας εκπληκτικά στιγμιότυπα και βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν το συναρπαστικό περιβάλλον της μυθολογίας και της αστρονομίας. Η αποτύπωση των αστερισμών βοηθάει τους μικρούς αναγνώστες να αναγνωρίσουν τους αντίστοιχους στον ουρανό κατά τη διάρκεια μιας ξάστερης νύχτας και πυροδοτεί τη φαντασία τους! Τι λέτε; Θα βρείτε τον επόμενο αστερισμό;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *