marw-kerasiwth

Ο Geronimo Stilton γεννήθηκε στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου και σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών, καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία. Διευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου (ένα παράξενο νησί που μοιάζει με μισοφαγωμένο κομμάτι τυρί και βρίσκεται στον Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό). Στον ελεύθερο χρόνο του γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του!

Βιβλίο Το μικρό βιβλίο της φύσης
Τίτλος πρωτοτύπου Il piccolo libro della natura

Συγγραφέας Geronimo Stilton
Εικονογράφος Διάφοροι
Μεταφραστής Βίκυ Λιανού
Κατηγορία Βιβλία γνώσεων
Εκδότης Κέδρος
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Στα βιβλία του Geronimo Stilton έχουμε ένα ολόκληρο σύμπαν ποντικιών και της πόλης τους, ένα κείμενο γραμμένο απλά, στη γλώσσα των παιδιών στα οποία απευθύνεται, με έντονες και διαφορετικές γραμματοσειρές για κάθε σχεδόν λέξη και έναν ωραίο συνδυασμό κειμένου με κόμικς! Πολύ όμορφα σχέδια, πολύ ωραίο γράψιμο, γενικά ένα πολύ χαριτωμένο σύμπαν το οποίο θα απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι από 7 έως 12 ετών.

Εκτός από τη γνωστή σειρά «Ξεκαρδιστικές ιστορίες», ο Κέδρος μόλις κυκλοφόρησε μια σειρά με Μικρά βιβλία με τον ίδιο ήρωα! Και είναι ακόμη πιο έξυπνα και πρακτικά! Στο «Μικρό βιβλίο της φύσης», τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τη φύση και να αγαπούν τη ζωή στην εξοχή. Τι είναι οικολογία και καυσαέριο, φωτοσύνθεση και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ανακύκλωση; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στη διάσωση του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το περιστοιχίζουν, πόσο σημαντικό είναι το νερό, πόσο καλός οικολόγος είσαι κλπ. Το βιβλίο συνοδεύεται από αναδιπλούμενο επιτραπέζιο παιχνίδι που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Μην το χάσετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published.