310337740_2188053551374700_5191501092307663226_n

Οι εκδόσεις Λέμβος μόλις κυκλοφόρησαν άλλη μια σειρά βιβλίων μικρού μεγέθους («τσέπης») αφιερωμένη στους μεγάλους ξένους κλασικούς συγγραφείς, φτάνοντας έτσι αισίως τον αριθμό των 14 συνολικά! Μικρά, μόλις 15 εκατοστά, κάτασπρα, με υπέροχη αισθητική, γεμάτα εικόνες και φωτογραφίες, θα σας κρατήσουν συντροφιά παντού όπου κι αν βρεθείτε. Είναι πυκνογραμμένα αλλά όχι κουραστικά, είναι γεμάτα επιλεγμένες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε με το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο της εποχής κατά την οποία έζησαν και δημιούργησαν αγαπημένα ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μετά τους Τζέιν Όστιν, Άντον Τσέχοφ,   Ονορέ ντε Μπαλζάκ, Ελίζαμπεθ Γκάσκελ, Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, Αλεξάντρ Πούσκιν, Άννα Αχμάτοβα, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αλμπέρ Καμύ και Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι ήρθε η ώρα να εντρυφήσετε στις ζωές και στο έργο των: Έντγκαρ Άλαν Πόε, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Μαρίνα Τσβετάγεβα και Ναζίμ Χικμέτ.

Βιβλίο Μια ματιά στον κόσμο…
Κατηγορία
Non fiction
Εκδότης Λέμβος
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Τα Μικρά βιογραφικά φιλοδοξούν να φέρουν τον αναγνώστη σε μια πρώτη επαφή όχι μόνο με το έργο σπουδαίων συγγραφέων, αλλά και με την εποχή στην οποία μεγαλούργησαν, καθώς και να φωτίσουν τα γεγονότα εκείνα της ζωής τους που διαμόρφωσαν την ιδιοσυγκρασία τους και κατ’ επέκταση το προσωπικό τους ύφος. Μέσα από τις σελίδες της σειράς ξεδιπλώνονται ιδιαίτερες πτυχές, επεισόδια και παραλειπόμενα της ζωής και του έργου των μεγάλων κλασικών με τρόπο απλό. Κάθε μικρό βιογραφικό έχει βασιστεί σε έγκυρες πηγές της ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας και στην πολύχρονη προσωπική μελέτη του εκάστοτε γράφοντος, πράγμα που διασφαλίζει την αρτιότητά του.

                                          

Πόσο μεγάλη και βαθιά ήταν η επιρροή που άσκησε στον Έντγκαρ Άλαν Πόε η μητέρα του, Ελίζαμπεθ; Ποια ήταν τα μαγικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Γρανάδα που ενέπνευσαν τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα; Τι ρόλο έπαιξαν οι ερωτικές επιθυμίες στην ποίηση της Μαρίνα Τσβετάγεβα; Πώς επηρεάζει ο κομμουνισμός την ποίηση του Ναζίμ Χικμέτ; Σε τι οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Έντγκαρ Άλαν Πόε και πότε άλλαξε δραματικά η ζωή του; Πώς γνωρίστηκαν ο Σαλβατόρ Νταλί και ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα; Τι αποκόμισε από τα ταξίδια της σε Βερολίνο, Πράγα και Παρίσι η Μαρίνα Τσβετάγεβα; Πόσες καταδίκες και για ποιους λόγους είχε ο Ναζίμ Χικμέτ;

                                        

Γιατί ο Έντγκαρ Άλαν Πόε έφτασε στο σημείο να πιστεύει πως οι νεκροί λαμβανουν μια ξεχωριστή υπόσταση και πόσο τον άλλαξε μια σειρά από θανάτους αγαπημένων του προσώπων; Πώς και γιατί δολοφονήθηκε ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα; Πόσο δύσκολη είναι η ζωή στη σοβιετική Ρωσία της Μαρίνα Τσβετάγεβα; Πώς ήταν η ζωή του Ναζίμ Χικμέτ στις φυλακές; Τι συνέβη με την πρώτη ποιητική συλλογή του Έντγκαρ Άλαν Πόε «Ταμερλάνος»; Πώς μπήκε το θέατρο στη ζωή του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα; Τι ήταν το Λευκό Κίνημα και τι σχέση έχει με τη ζωή της Μαρίνα Τσβετάγεβα; Πώς γνώρισε ο Ναζίμ Χικμέτ τον Νίκο Μπελογιάννη;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν περιεκτική απάντηση σε αυτά τα καλοδουλεμένα και φροντισμένα Μικρά Βιογραφικά των εκδόσεων Λέμβος. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί αυτή η σειρά θα εξακολουθήσει να εμπλουτίζεται με νέους τίτλους, δημιουργώντας μια πρωτότυπη, ξεχωριστή και εμπεριστατωμένη μικρή βιβλιοθήκη για κάθε αναγνώστη!

Leave a Reply

Your email address will not be published.