Merged_document

Η Ελληνοεκδοτική συνεχίζει τις ενδιαφέρουσες εκδοτικές της προτάσεις με ένα βιβλίο γεμάτο γνώσεις για την οικολογία και το περιβάλλον για παιδιά από 6 ετών και πάνω κι ένα ενδιαφέρον παραμύθι για μικρότερους αναγνώστες με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Βιβλίο Λήδα η Φυσαλίδα
Συγγραφέας Αλεξάνδρα Κλάδη 
Εικονογράφος Μαρία Μανουρά
Κατηγορία
 Παραμύθι
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Η Λήδα η Φυσαλίδα ζει στον βυθό της θάλασσας κι όταν αποφασίζει να βγει στη στεριά για να γνωρίσει τον κόσμο συναντά δύο πλάσματα που νιώθουν μειονεκτικά απέναντι στα άλλα ζώα. Σύντομα όμως η Λήδα θα τα βοηθήσει να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Πρόκειται για ένα πολύ γλυκό και όμορφο παραμύθι για παιδιά από 4 ετών και πάνω που μέσω των ομοιοκατάληκτων στίχων του και τις έξυπνες ανατροπές της ιστορίας βοηθάει τα παιδιά να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως κι αν είναι εμφανισιακά, να μη νιώθουν άσχημα απέναντι στην παρέα τους, στην οικογένεια, στο σχολείο. Ο Αργύρης ο βάτραχος και ο Σωτήρης το κουνάβι αλλάζουν απόψεις και ματιά χάρη στις σοφές συμβουλές της Λήδας της Φυσαλίδας, η οποία προέρχεται μεν από έναν κόσμο όπου όλοι είναι ίδιοι μεταξύ τους, η διαφορετικότητα όμως είναι κάτι που το υποστηρίζει θερμά και με επιχειρήματα. Η εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά είναι πολύχρωμη και πανέμορφη. Δίνει πολύ ωραία χαρακτηριστικά στα πλάσματα που συναναστρέφεται η Λήδα η Φυσαλίδα και δημιουργεί ποικίλες εικόνες που συντροφεύουν ιδανικά την ανάγνωση. Γέλασα πολύ με τον ασβό που ονειρεύεται τον εαυτό του στο Μιλάνο έτσι όπως αποδόθηκε εικονογραφικά, όπως επίσης με συγκίνησε η απογοήτευση του βάτραχου και το πώς μεταμορφώθηκε αυτή σε θετική διάθεση. Η ιστορία συνοδεύεται από QR Code για να ακούσουν τα παιδιά το παραμύθι κα να τραγουδήσουν με τη συνοδεία μουσικής τους στίχους που θα βρουν στο τέλος του βιβλίου.

Βιβλίο Το δίχτυ της ζωής-Ιστορίες βιοποικιλότητας 
Συγγραφέας Ελένη Σβορώνου 
Εικονογράφος Zafouko Yamamoto
Κατηγορία
 Παραμύθι
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Η βιοποικιλότητα αποτελείται από τις λέξεις βίος και ποικιλία, που είναι και τα συστατικά της ζωής στον πλανήτη. Γιατί όμως να ενδιαφερθεί ένα παιδί για οποιαδήποτε μορφή ζωής; Μήπως συμβαίνει και τίποτα που κάθε μέρα χάνονται τόσα είδη ζώων και φυτών; Γιατί να στρέψουμε τη ματιά μας και γιατί να μας απασχολήσει κάτι φαινομενικά ασήμαντο; Η συγγραφέας μέσα από ένα έξυπνο κείμενο καταφέρνει να ανατρέψει αυτές τις αντιλήψεις! Μέσα από διαλόγους μεταξύ του πατέρα που υποστηρίζει τη βιοποικιλότητα και του δύσπιστου γιου που δεν πολυενδιαφέρεται γι’ αυτά, οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν σωστά και εύληπτα τι είναι τα οικοσυστήματα και οι μικροοργανισμοί, από τι αποτελείται η τροφική αλυσίδα και ποιοι είναι οι θηρευτές, πόσες ποικιλίες φυτών και ζώων υπάρχουν, πού βρίσκουμε βιότοπους και από τι κινδυνεύουν. Επιπλέον προτάσεις για βελτίωση της καθημερινότητάς μας  βοηθούν το παιδί να κατανοήσει καλύτερα τον γύρω του κόσμο. Η εικονογράφηση της Zafouko Yamamoto είναι συναρπαστική, γεμάτη χρώματα και λεπτομέρειες που υποστηρίζουν το κείμενο, ενισχύουν τη φαντασία και βοηθάνε τα παιδιά να αγαπήσουν το περιβάλλον και να το σεβαστούν. Το βιβλίο συνοδεύεται από πολλές ασκήσεις, παιχνίδια και δραστηριότητες, επομένως μολύβι, μεγεθυντικός φακός, κέφι και φύγαμε!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.