13102728_1398126920213475_276254716153894866_n

Το να αναζητάς τον έρωτα στο ίντερνετ μπορεί συχνά να αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνο. Η Σουσάνε Χάνσον το συνειδητοποιεί με τον πιο άγριο τρόπο, όταν πέφτει θύμα βιασμού μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Όπως ομολογεί στην αρχιφύλακα Λουίσε Ρικ, ο βιαστής την είχε πλησιάσει μέσω ενός σάιτ γνωριμιών. Η Λουίσε αναλαμβάνει την υπόθεση και προσπαθεί να εντοπίσει μια εικόνα του βιαστή στις κάμερες ασφαλείας του σταθμού του μετρό που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του θύματος. Πράγματι, οι αστυνομικοί καταφέρνουν να απομονώσουν μια φωτογραφία του, που όμως παραείναι θολή για να γίνει ασφαλής αναγνώριση και ταυτοποίηση στοιχείων. Κι ενώ η αστυνομία κάνει μικρές προόδους, η άτυχη Σουσάνε προσπαθεί να αυτοκτονήσει – και όχι μόνο εξαιτίας του βιασμού. Στο μεταξύ, η Λουίσε βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο σύμπαν των σάιτ γνωριμιών. Η έρευνά της επικεντρώνεται σε ένα σάιτ όπου εκτίθενται φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη νυχτερινή ζωή της Κοπεγχάγης. Εκεί βρίσκει τη φωτογραφία ενός άντρα ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του “Πρίγκιπα”. Η Λουίσε επικοινωνεί μαζί του χρησιμοποιώντας το όνομα “Πριγκίπισσα”, και οι δυο τους κανονίζουν να συναντηθούν. (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλίο Λέγε με πριγκίπισσα
Τίτλος πρωτοτύπου The silent women (Call me princess)
Συγγραφέας Sara Blaedel

Μεταφραστής Λύο Καλοβυρνάς
Κατηγορία
 Αστυνομικό μυθιστόρημα
Εκδότης Ψυχογιός (εξαντλημένο στον εκδότη)
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Επιτέλους ένα καλό αστυνομικό που δεν κοψομεσιάζεσαι να το κουβαλάς σε λεωφορεία και τρένα. 324 σελίδες, συμπυκνωμένες, μεστές, γεμάτες αγωνία και σασπένς. Βιβλίο με αρχή, μέση και τέλος και ελάχιστες παράπλευρες ιστορίες. Ένας ο δολοφόνος και αυτόν ψάχνουμε. Χωρίς υπόπτους από το γύρω περιβάλλον (έτσι νομίζει ο αναγνώστης αρχικά), χωρίς πολλές πολλές ανακρίσεις και σάλτσες. Ποιος βιάζει κοπέλες στην Κοπεγχάγη, με τις οποίες συνομιλεί πρώτα ηλεκτρονικά σε ιστοτόπους γνωριμιών; Ποια τα χαρακτηριστικά του; Ποιο το ψευδώνυμό του και σε ποιο από τα χιλιάδες σάιτ γνωριμιών δρα;

Η Λουίσε Ρικ, αστυνομικός του Εγκληματολογικού, αναλαμβάνει την υπόθεση και διεισδύει στα σκοτεινά μονοπάτια της μοναξιάς που βιώνουν τόσοι άνθρωποι στην εποχή μας και αντί “να μαζεύουν σκόνη στα μπαρ” δικτυώνονται κοινωνικά μέσω ηλεκτρονικών μορφών επικοινωνίας. Η συγγραφέας μάς δείχνει πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα σάιτ γνωριμιών είτε ως τρόπο ζωής είτε από έντονο εθισμό. Μαθαίνουμε για τις χιλιάδες διαφορετικές περιπτώσεις και χαρακτήρες που συναντά κάποιος εκεί μέσα, για τον τρόπο διασκέδασης, για το συναινετικό σεξ και ως πού φτάνει αρκεί να το θέλουν και οι δύο και πολλά άλλα. Η φίλη της Λουίσε, Καμίλα Λιντ (και τις δύο τις γνωρίσαμε ήδη στο βιβλίο «Πράσινη σκόνη» -να το εντάξω στα προς ανάγνωση βιβλία-, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Πρωινή, αρχίζει να συναντάει κι εκείνη ανθρώπους από σάιτ γνωριμιών! Το προαίσθημα της Λουίσε χτυπά κόκκινο!

Ένα καλογραμμένο, γρήγορο αστυνομικό μυθιστόρημα για μια “γρήγορη”, μοναχική, ανθρώπινη κοινωνία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *