αρχείο λήψης

Η Κάρμεν ονειρεύεται να γίνει τόσο καλή χορεύτρια όσο η μαμά της. Κάθε φορά, όμως, που κοιτάζεται στον καθρέφτη απογοητεύεται. Ώσπου φτάνει η μέρα της παράστασης. Πώς θα σταθεί στη σκηνή κάτω από τα φώτα; Πώς θα χορέψει μπροστά στο κοινό; Η Κάρμεν είναι τόσο φοβισμένη που αποφασίζει να κρυφτεί μέσα στην ντουλάπα της μαμάς με τον γάτο της. Κρατάει σφιχτά το μενταγιόν, που της έχει χαρίσει ο μπαμπάς της, κι εκείνο αρχίζει να ζεσταίνεται… Ξαφνικά, μπροστά στα μάτια της, γεννιούνται τρεις μαγικές εικόνες. Άραγε θα βρει η Κάρμεν τη δύναμη να βγει από την κρυψώνα της και να χορέψει; Μια ιστορία που εμπνέει την πίστη σε κάθε μικρό ή μεγάλο στόχο και διώχνει τον φόβο της αποτυχίας… Μια ιστορία γεμάτη ήχους μουσικής και βήματα χορού… (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλίο Κάρμεν, η μικρή χορεύτρια του φλαμένκο
Τίτλος πρωτοτύπου Lucia, petite danseuse de flamenco
Συγγραφέας Johana Dierickx-Brax
Εικονογράφος 
Justine Brax
Μεταφραστής Εύη Γεροκώστα
Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Η Κάρμεν, η μικρή χορεύτρια, κρύβεται στην ντουλάπα της μαμάς της γεμάτη τρακ για την επερχόμενη παράσταση φλαμένκο που θα δώσει. Θα καταφέρει να ξεπεράσει τους φόβους και την ανασφάλειά της και να δώσει το ρεσιτάλ; Πώς θα τη βοηθήσει το χρυσό νόμισμα που κρέμεται στον λαιμό της; Πού είναι η γιαγιάκα της, ο μπαμπάς της ο ναυτικός;

Ένα τρυφερό παραμύθι  για αναγνώστες από 5 ετών και πάνω με καταπληκτική εικονογράφηση που αποδίδει πιστά το κείμενο και το φαντασιακό περιβάλλον στο οποίο καταφεύγει η Κάρμεν για να ξεπεράσει τους φόβους της. Μια πολύ όμορφη ιστορία που σίγουρα κάθε παιδί θα έχει ζήσει πριν από οποιαδήποτε σημαντική στιγμή της ζωής του. Η ντουλάπα, ένας χώρος με οικείες μυρωδιές, είναι το πιο ασφαλές καταφύγιο για ένα φοβισμένο και ανασφαλές παιδί. Εκεί η Κάρμεν αναπολεί τη ζωή της, βλέπει όνειρα και όμορφες στιγμές. Θα της δώσουν θάρρος να ανοίξει την πόρτα της ντουλάπας και να βγει στον αληθινό κόσμο; Το συστήνω στους γονείς για να το διαβάσουν μαζί με τα μικρά τους και να τα εμφυσήσουν πίστη στον εαυτό τους, θάρρος και κυρίως αυτογνωσία!

Leave a Reply

Your email address will not be published.