Merged_document

Μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική δύο συναρπαστικοί τίτλοι γνώσεων για μικρά και για λίγο μεγαλύτερα παιδιά. Μουσική και τραγούδια και ενδιαφέρουσες παιδαγωγικές ιδέες προτείνουν σε μικρούς και μεγάλους ατέλειωτες ώρες διασκέδασης, χαράς και… θεάτρου όσο τα μεγαλύτερα αδέλφια ή φιλαράκια ταξιδεύουν στο ένδοξο ιστορικό και μυθολογικό παρελθόν της Αθήνας. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Βιβλία Ιχνηλάτες της Ιστορίας #1: Αθήνα
Συγγραφέας Ευγενία Μανωλίδου
Εικονογράφος Μαρία Μανουρά
Κατηγορία
 Βιβλία γνώσεων
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Η Λι και ο Τσεν, φίλοι και συμμαθητές, φτάνουν με τους γονείς τους από το Πεκίνο στην Αθήνα κι αρχίζουν την εξερεύνηση της πόλης αυτής με την πλούσια Ιστορία. Γνωρίζουν την Αθηνά και τον Οδυσσέα, δυο συνομήλικά τους παιδιά και αρχίζουν να ανταλλάσσουν γνώσεις, ιστορίες και τρόπους σκέψης και ζωής ενώ στο πλάι τους πετάει η σοφή κουκουβάγια Γλαύκη. Ευσύνοπτα κεφάλαια μας οδηγούν βήμα προς βήμα στα μνημεία της Αθήνας αλλά και στους σημαντικότερους σταθμούς της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας ενώ διάφορα QR Codes στις σελίδες παροτρύνουν τα παιδιά να σκανάρουν για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες! Τι όμορφα και έξυπνα που συνταιριάζεται ο ελληνικός με τον κινέζικο πολιτισμό! Ποιος όμως αφήνει πέτρες με τα αρχικά των μνημείων που επισκέπτονται τα παιδιά και τι συμβολίζει αυτή η κίνηση; Ποιο κυνήγι θησαυρού τα περιμένει και με τι βραβείο; Πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη ιστορία, φιλοσοφία, αρχιτεκτονική, ρητορική και χιλιάδες άλλες πληροφορίες εύληπτα δοσμένες με συναρπαστικό τρόπο μέσα από ένα ατέλειωτο παιχνίδι! Τι συμβολίζει η Ακρόπολη; Τι σημαίνει η αθηναϊκή δημοκρατία του 5ου αι. π. Χ. για τον κόσμο ακόμη και σήμερα; Τι σημαίνει θέατρο και ποιος ο ρόλος του θεάτρου του Διονύσου στις παρυφές της Ακρόπολης; Τι είναι ο πυρρίχιος; Τι συμβολίζει η στολή του εύζωνα και τι φυλάνε μπροστά στη Βουλή; Πολλά από τα σημαντικότερα τοπόσημα της Αθήνας καλωσορίζουν τα παιδιά και μοιράζονται μαζί τους τα μυστικά τους με τρόπο συναρπαστικό και κατανοητό που δεν κουράζει! Η εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά είναι γεμάτη χρώματα και ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες. Κατόψεις αρχαιολογικών και άλλων χώρων, μακρινές λήψεις για να εντυπωθεί το σύνολο και το μέγεθος κάθε σημείου στα παιδιά, προσωπογραφίες των σημαντικότερων αρχαίων Ελλήνων που μας γνωρίζει το βιβλίο, ολοσέλιδες εικόνες μα και μικρά καρέ, μίξη φωτογραφίας με σχέδια, όλα αυτά δημιουργούν μια μεθυστική οπτική πανδαισία γεμάτη ερεθίσματα για ψάξιμο, διάβασμα, παιχνίδι!

Βιβλία Ηχο-παραμύθια με τραγούδια και δραστηριότητες
Συγγραφείς Μαργαρίτα Παπακώστα, Νικόλας Τσαφταρίδης
Εικονογράφος Βασίλης Κουτσογιάννης
Κατηγορία
Βιβλία γνώσεων / Παραμύθι
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Πρόκειται για μια συλλογή 13 παραμυθιών για όλο τον κύκλο του χρόνου με τραγούδια και δραστηριότητες που απογειώνουν τη δημιουργία και την έκφραση των παιδιών. Μελωδίες και παιχνίδια μας ταξιδεύουν σε ονειρεμένους κόσμους, ξυπνούν τη φαντασία και βοηθάνε μικρούς και μεγάλους να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν, να μάθουν. Εκτός από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, έχουμε τραγούδια για τη διατροφή, τα ξωτικά και τους καλικάντζαρους, το καρναβάλι και την ανακύκλωση, τα ζώα και τους πειρατές και χιλιάδες άλλα θέματα, όλα τους συναρπαστικές ευκαιρίες για διασκέδαση και μόρφωση. Η κάθε μία ιστορία δίνει την αφορμή να πειραματιστούμε με τους ήχους, να παίξουμε με τα μουσικά όργανα, να τραγουδήσουμε και να παίξουμε θέατρο! Ιδέες για υλικά, οδηγίες για παιχνίδι, οι στίχοι των τραγουδιών, όλα αυτά δημιουργούν μια πανδαισία αφορμών για κάθε είδους εκδηλώσεις και ατελείωτο παιχνίδι. Μεγάλες σελίδες, σωστή δομή κεφαλαίων, μικρές ιστορίες βοηθάνε τα παιδιά να κατανοήσουν την εκάστοτε θεματική ενότητα και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητες και τη φαντασία τους. Είναι ένα βιβλίο-οδηγός για νηπιαγωγούς και δασκάλους αλλά και για όσους θέλουν να παίξουν με παιδιά ενώ οι παρτιτούρες των τραγουδιών καθώς και τα ίδια τα τραγούδια μελοποιημένα δίνονται μέσω QR Code.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *