αρχείο λήψης

Ο μικρός εξωγήινος έχει μια εργασία για το σχολείο. Να ζωγραφίσει την καλύτερη μαμά σε όλο τον πλανήτη. Βάζει μέσα στο σακίδιο ένα χαρτόνι, πολλούς μαρκαδόρους και ξεκινάει. Κοιτάει προσεκτικά. Οι μαμάδες πολλές, εκείνος όμως θέλει να ζωγραφίσει την καλύτερη. Σχεδιάζει ένα σύννεφο για μαλλιά, δυο μάτια μεγάλα και συνεχίζει μέχρι που… ανακαλύπτει πως η ζωγραφιστή μαμά είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη μαμά σε όλο τον πλανήτη. (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλίο Η καλύτερη μαμά
Συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφος Σοφία Τουλιάτου
Κατηγορία
 Παιδικό μυθιστόρημα
Εκδότης Πατάκης
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Αλήθεια, με τι χρώματα θα ζωγραφίζατε τη δική σας μητέρα; Τι σχήμα θα της δίνατε, ποια χαρακτηριστικά θα της τονίζατε; Τι συναισθήματα θα σας γεννούσε αυτή η προσπάθεια; Η Ιωάννα Μπαμπέτα έγραψε ένα υπέροχο παραμύθι για παιδιά Α΄ και Β΄ δημοτικού, γεμάτο όμορφες ιδέες και έξυπνη πλοκή, κατάλληλο για τους μικρούς αναγνώστες που «έχουν κατακτήσει τον μηχανισμό της ανάγνωσης». Ο μικρός εξωγήινος, από τους πιο ξεχωριστούς πρωταγωνιστές ιστοριών, κοιτά έντονα γύρω του και δεν αφήνει να του ξεφύγει τίποτα από τις συμπεριφορές των άλλων μαμάδων. Σταδιακά συμπληρώνει τη ζωγραφιά του και… μια έκπληξη τον περιμένει στο τέλος!

Το υπέροχο και τρυφερό αυτό βιβλιαράκι έχει στο τέλος σελίδες γεμάτες παιχνίδια, ερωτήσεις, κουίζ, ζωγραφιές, που θα ξετρελάνουν τους μικρούς αναγνώστες και θα τους βοηθήσουν να αγαπήσουν το διάβασμα! Η «Καλύτερη μαμά» είναι άλλο ένα βιβλίο της σειράς «Χωρίς σωσίβιο» και μάλιστα του επιπέδου 3 (περίπου 800 λέξεις) που θα βοηθήσουν τα παιδιά να διαβάσουν μόνα τους! Απλό και καθημερινό λεξιλόγιο, ζωηρές εικόνες, χιούμορ και το οικείο πρόσωπο της μητέρας αποτελούν ένα καλό ξεκίνημα για ανάγνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.