10887

Ο Νικόλας είναι ένα παιδί επτά ετών και σε αυτό το βιβλίο μας αφηγείται διάφορα γεγονότα που ζει στην καθημερινότητά του, με αποτέλεσμα τη μια να του λένε ότι είναι ολόκληρος άντρας πια και μια να του λένε ότι είναι μικρός ακόμη! Το παιδί έχει μπερδευτεί απόλυτα και η χιουμοριστική εξιστόρηση των παθημάτων του δίνουν στον μικρό αναγνώστη να καταλάβει  πως δεν είναι ούτε μεγάλος άντρας ούτε μωρό παιδί, είναι ένα «σκέτο παιδί»! Τι μπορεί λοιπόν να κάνει ένα παιδί αυτής της ηλικίας, ευρέως αποδεκτό από ψυχολογικής και κοινωνικής άποψης; Το νέο βιβλίο της κυρίας Ιωάννας Μπαμπέτα υποδεικνύει κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις, πάντα με χιούμορ και αγάπη!

Βιβλίο Είμαι σκέτο παιδί!
Συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφος Λίλα Καλογερή
Κατηγορία
 Παιδικό μυθιστόρημα
Εκδότης Πατάκης
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Το βιβλίο ανήκει στη φροντισμένη σειρά των εκδόσεων Πατάκη «Χωρίς σωσίβιο-Δελφινάκια» για αναγνώστες της Α΄ και Β΄ δημοτικού και είναι μια ευρηματική αναπαράσταση της καθημερινότητας ενός επτάχρονου παιδιού μέσα από τα δικά του μάτια αλλά και της οικογένειάς του. Αυτή η διχογνωμία και η ποικιλία απόψεων δημιουργούν ένα διασκεδαστικό περιβάλλον και βοηθούν το μικρό παιδί να καταλάβει έστω και ενδεικτικά πόσο όμορφος, σύνθετος και προκλητικός είναι ο κόσμος που ζει κάθε μέρα. Η μαμά που προσγειώνει το παιδί, ο μπαμπάς που το εξυμνεί, η γιαγιά που το ταΐζει παραπάνω για να μεγαλώσει, ο ίδιος ο Νικόλας που αναρωτιέται σε αυτήν την ηλικία τι είναι επαινέσιμο να κάνει είναι λίγες μόνες από τις τρυφερές και κωμικές σκηνές που διαδραματίζονται στο κείμενο. Η κυρία Λίλα Καλογερή καταφέρνει να αναπαραστήσει αυτήν την υπέροχη οικογένεια με ωραία σκίτσα και ολοσέλιδες απεικονίσεις που συνταιριάζουν αρμονικά τον ρεαλιστικό και τον φανταστικό κόσμο της εξιστόρησης.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν σελίδες με ερωτήσεις, κουίζ, διαγράμματα και άλλα παιχνίδια που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν περισσότερο το νέο τους αγαπημένο βιβλίο. Η κυρία Μπαμπέτα κατάφερε άλλη μια φορά με την αγάπη της, το ενδιαφέρον και την παρατηρητικότητά της να με ταξιδέψει στη ζωή ενός μικρού παιδιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *