278567111_1049505552577742_6375433714404940963_n

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προτείνουν για τους πολύ μικρούς τους φίλους δύο ενδιαφέρουσες ιστορίες γεμάτες διαχρονικά νοήματα αλλά και κέφι. Ο Μάκης Τσίτας προετοιμάζει ένα χωριό για την άφιξη ενός τρομακτικού γίγαντα και η Λίλα Σωτηροπούλου βάζει τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών Πίκο και Λόλα να γιορτάσουν το Πάσχα με το δικόν τους τρόπο.

Βιβλίο Έρχεται ο γίγαντας
Συγγραφέας Μάκης Τσίτας
Εικονογράφος Νικόλας Χατζησταμούλος
Κατηγορία
Παραμύθι
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ο τεράστιος γίγαντας Αγκουγκαράν έρχεται στην πόλη κι αυτό γεμίζει τρόμο τους κατοίκους που προσπαθούν να βρουν τρόπους να κρυφτούν και να αμυνθούν από ένα πλάσμα που οι φήμες λένε πως είναι φοβερός, τρομερός, αδίστακτος, ανελέητος. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή η αλήθεια απέχει αρκετά; Ο Μάκης Τσίτας έγραψε μια ενδιαφέρουσα ιστορία για μικρά παιδιά από 4 ετών και πάνω γύρω από τις καταστροφικές συνέπειες της φημολογίας και από τον τρόπο που θα εκμεταλλευτούν κάποιοι την άγνοια και τον φόβο για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με τις προετοιμασίες της άφιξης του γίγαντα και με την ανατρεπτική συνέχεια ενώ με τη βοήθεια των γονιών τους μπορούν να ξεκινήσουν ενδιαφέρουσες εποικοδομητικές συζητήσεις γύρω από τις βαθύτερες έννοιες της ιστορίας. Η εικονογράφηση του Νικόλα Χατζησταμούλου συνοδεύει άψογα το κείμενο αποτυπώνοντας με ρεαλισμό τις στιγμές τρόμου που ζουν οι κάτοικοι περιμένοντας τον γίγαντα αλλά και την καθημερινότητά τους πριν από αυτό, μιας και τους ακολουθούμε στους δρόμους και στα σπίτια τους. Η κουκουβάγια με το κράνος, το ποντίκι που το σκάει σπρώχνοντας ένα κεφάλι τυρί, ο κατακόκκινος παπαγάλος είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα τραβήξουν την προσοχή των παιδιών. Η σειρά «Μικρές καληνύχτες» των εκδόσεων Μεταίχμιο αποτελείται από μικρές ιστορίες που διαβάζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ταξιδεύουν όμως σε μεγάλες περιπέτειες και ξυπνούν έντονα συναισθήματα στους μικρούς αναγνώστες. Χάρη στην τεχνολογία QR Code Reader μπορεί ο γονιός να κατεβάσει ηχογραφημένο το κείμενο στο κινητό του και να βάλει το παιδί να το ακούσει λίγο πριν σβήσει το φως και ονειρευτεί τον δικό του φανταστικό κόσμο.

Βιβλίο Ένα αξέχαστο Πάσχα
Συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου
Εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια
Κατηγορία
Παραμύθι
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Ο Πίκο και η Λόλα είναι μια πανέξυπνη σειρά βιβλίων που αισίως έφτασε στον 15ο τίτλο της! Απλές προτασούλες, ομοιοκαταληξίες και μεγάλα, ζωηρά χρώματα και σχέδια δημιουργούν την ιδανική συντροφιά για παιδιά από 2 ετών και πάνω. Η Λίνα Σωτηροπούλου έχει γράψει για πολλά θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολύ μικρών αναγνωστών και τώρα, εντάσσει τους αγαπημένους μας ήρωες σε πασχαλινό κλίμα. Το κέφι και η χαρά από το πασχαλινό πάρτι που ετοιμάζει η Λόλα τινάζεται στον αέρα όταν διαπιστώνουν πως ο Πίκο έκανε πάλι σκανταλιά. Κανείς όμως δεν μπορεί να μαλώσει τον αξιαγάπητο κούνελο κι έτσι οι μικροί αναγνώστες γιορτάζουν με τους ήρωες του παραμυθιού ένα αξέχαστο και διαφορετικό Πάσχα. Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια είναι η ιδανική για τόσο μικρό ηλικιακό κοινό, με άφθονες λεπτομέρειες από τον κήπο και την πόλη της Λόλας και του Πίκο, με τον κήπο να είναι γεμάτος κόσμο και βαμμένα πασχαλινά αυγά κι όλα αυτά αποπνέουν μια αίσθηση οικειότητας που θα αγαπήσουν οι μικροί αναγνώστες.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.