13450782_599977796830053_8639544316672128487_n

Ένας κοσμογυρισμένος παππούς, μια γιαγιά με μαγικά χέρια, που μεταμορφώνουν το καθετί, μια υδρόγειος σφαίρα σημαδεμένη με πλαστελίνη και ένα μωράκι που καταφτάνει είναι ό,τι χρειαζόμαστε για μια ιστορία που ξετυλίγεται σε ένα σπίτι γεμάτο εκπλήξεις και θησαυρούς! Πώς θα δείξει ο μικρός μας ήρωας την αγάπη του στο αδελφάκι που περιμένει; Μπορεί να του προσφέρει κάτι ξεχωριστό και μοναδικό, ξεφεύγοντας από τα «συνηθισμένα»; (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλίο Ένα ξεχωριστό δώρο
Συγγραφέας Μαριάννα Κουμαριανού
Εικονογράφος Πωλίνα Παπανικολάου
Κατηγορία
Παραμύθι
Εκδότης Μίνωας
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Σε αυτό το υπέροχο, τρυφερό βιβλίο ο μικρός πρωταγωνιστής μάς αφηγείται πώς περνάει τη μέρα του με τον παππού και τη γιαγιά περιμένοντας τη μαμά του να γυρίσει στο σπίτι με το νέο του αδελφάκι. Τις μέρες του γεμίζουν οι ιστορίες από τα ταξίδια του παππού σε μακρινούς τόπους και οι χειροποίητες κατασκευές της γιαγιάς. Όνειρό του είναι να κάνει ένα δώρο στο μικρό του αδελφάκι αλλά δεν ξέρει τι. Θα καταφέρει να βρει κάτι μοναδικό που το αδελφάκι του θα έχει για πάντα; Τι συναισθήματα έχει για την έλευση του νέου μέλους της οικογένειας;

Η Μαριάννα Κουμαριανού έγραψε μια καθημερινή, ανθρώπινη ιστορία, εμπλουτίζοντάς την με όμορφα συναισθήματα, αληθινούς χαρακτήρες και μια καθημερινότητα που την είχα ζήσει κι εγώ στα μικράτα μου, μεγαλώνοντας τα καλοκαίρια με τον παππού και τη γιαγιά. Το κείμενο πότε δείχνει τη συντροφικότητα και την αγάπη ανάμεσα στους παππούδες και το εγγόνι, πότε την αγωνία για το μωρό και πότε τη γλύκα της γιαγιάς που όλοι έχουμε ακόμη καταχωνιασμένη σε μια γωνιά του μυαλού μας. Το κείμενο έχει ωραία, ζωηρή εικονογράφηση, ακριβώς με τα χρώματα που προτιμα η παιδική φαντασία, κάνοντας το περιβάλλον της αφήγησης πιο ζεστό και οικείο.

Ένα καλογραμμένο παραμύθι που θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τα μικρά παιδιά να προετοιμαστούν για την έλευση ενός νέου μέλους στο σπιτικό τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.