470439

Ένας άνεργος που πιστεύει στα άστρα. Ένας λιμενικός που κρύβει μια λαθρομετανάστρια. Ένας γέρος που κόβει βόλτες στην κεντρική πλατεία της υγρής πόλης. Ένας υπάλληλος που επισκέπτεται τους παλιούς του φίλους στην επαρχία. Ένας παλιός αριστερός που ερωτεύεται ένα νέο κορίτσι. Κάποιος που στα γενέθλιά του απαρνείται τον απαγορευμένο καρπό. Η σκληρή και άδικη μοίρα δύο φίλων. Ένας πιανίστας σε εστιατόριο. Ένα παιδί που σπάει τον κανόνα του οροπεδίου και ταξιδεύει.
Διηγήματα του ανθρώπινου τόπου και πόνου, για μικρές και μεγάλες προδοσίες, για ανεκπλήρωτους έρωτες, για ήττες και πίκρες. Ιστορίες με σκόπιμους απόηχους από το νεορεαλισμό, που αναδεικνύουν τη μελαγχολία και την απαισιοδοξία των σημερινών καιρών – και κυρίως τη βαθιά τους αντιρητορεία. (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλίο Άσπρα γένια
Συγγραφέας Γιώργος Μπράμος
Κατηγορία Συλλογή διηγημάτων

Εκδότης Καστανιώτης
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Συλλογή διηγημάτων με τη νοσταλγική και ανάγλυφη πένα του Γιώργου Μπράμου. Αυτοτελείς ιστορίες καθημερινές, σχεδόν καθημερινές, αγαπησιάρικες, παθιάρικες, νοσταλγικές μα πάνω από όλα ανθρώπινες. Ξεχώρισα δύο: την πρώτη και την τελευταία της συλλογής. Στην πρώτη 50άρης απολύεται από τη δουλειά του και διστάζει να το μολογήσει στην οικογένειά του ενώ τα πάγια τρέχουν. Στην τελευταία ένας μοναχικός σεκιουριτάς ερωτεύεται μια φωνή από το ραδιόφωνο, τη γνωρίζει, της χαρίζει δύναμη κι αισιοδοξία κι όταν μαθαίνει ότι τη βοήθησε να τα ξαναβρεί με τον πρώην της… Νοσταλγικά και τρυφερά αποσπάσματα καθημερινότητας.

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι από το βιβλιοπωλείο Πίξελ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *