Στην Πολιτεία του Αισώπου που είχε δάση και λιβάδια, ποτάμια και λίμνες, βουνά και θάλασσες, ζούσε και ο αγαπημένος παραμυθάς μικρών και μεγάλων. Από το παράθυρο του σπιτιού του παρακολουθούσε ζώα μικρά και μεγάλα να συζητούν, να μαλώνουν, να γλεντούν, να χαίρονται και να θυμώνουν. Έπειτα έπαιρνε το φτερό του, το βουτούσε στο μελάνι και κάθε φορά μια νέα ιστορία γέμιζε το χαρτί.
Βιβλία Η αλεπού και ο πελαργός & Ο λαγός και η χελώνα
Συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφος Γιώργος Πετρίδης
Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Μεταίχμιο
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής
Η Ιωάννα Μπαμπέτα διασκευάζει με τον δικό της τρόπο τους μύθους του Αισώπου, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον σύμπαν και συστήνοντας νέους φίλους στα παιδιά από 2 ετών και πάνω. Οι δύο πρώτοι τίτλοι της σειράς είναι: «Η αλεπού και ο πελαργός» και «Ο λαγός και η χελώνα». Στο πρώτο η αλεπού στήνει μια φάρσα στον φίλο της, τον πελαργό, μόνο και μόνο για να πάρει την ίδια γεύση από κείνον. Στο δεύτερο έχουμε το παράδοξο γεγονός σε αγώνα δρόμου να νικάει τον λαγό μια χελώνα! Η συγγραφέας στήνει από την αρχή την κάθε ιστορία και την αναλύει σε μικρά συναρπαστικά γεγονότα που τραβούν το ενδιαφέρον, με τον Αίσωπο να εμφανίζεται στην αρχή και στο τέλος των παραμυθιών για να δώσει το ηθικό δίδαγμα της κάθε ιστορίας. Η εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη είναι ιδανική και κατάλληλη, μιας κι έχει επιλέξει ζωηρά χρώματα κι έχει πλαισιώσει τα καθαυτά γεγονότα με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, που ζωντανεύουν τον μικρόκοσμο στον οποίο κινούνται οι ήρωες της κάθε ιστορίας. Ο Αίσωπος εμφανίζεται εντελώς διαφορετικός απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς και ταυτόχρονα πιο προσιτός στα σημερινά παιδιά. Το κάθε ζευγάρι χαρακτήρων πλαισιώνεται κι από διαφορετικά ζωάκια που συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο στο άρτιο εικαστικό σύνολο.
«Η πολιτεία του Αισώπου» είναι μια υπέροχη και διασκεδαστική σειρά που συστήνει στα παιδιά τον αγαπημένο παραμυθά όλων μας, τον Αίσωπο, με λιτές και ταυτόχρονα περιεκτικές προτάσεις, ενδιαφέρουσες εξελίξεις και πλούσια εικονογράφηση.