367416078_783633663542100_24701243709315825_n

Οι εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, πρωτοπόρες πάντα στον χώρο του παιδικού βιβλίου, έφεραν στην Ελλάδα τους δύο πρώτους τίτλους της σειράς «Escape», με πρωταγωνιστές δύο μικρά παιδιά, τον Μαρκ και τη Φατιμά, που λύνουν μυστήρια και καταφέρνουν να βρουν την άκρη σε κάθε περιπέτεια που μπλέκουν χάρη στους γρίφους και στα μυστήρια που λύνουν. Ελάτε να τους γνωρίσουμε καλύτερα!

Βιβλίο Το στοιχειωμένο νησί & Η κατάρα του φαραώ
Τίτλος πρωτοτύπου Fuga dall’ isola fantasma & Fuga dalla piramide malladelta
Συγγραφέας Tecnoscienza
Εικονογράφος Clarissa Corradin
Μεταφραστής Εύη Γεροκώστα
Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Το στοιχειωμένο νησί», ο Μαρκ και η Φατιμά προσπαθούν να δραπετεύσουν από ένα…τι άλλο; … στοιχειωμένο νησί γεμάτο πειρατές και παγίδες θανάτου! Το ημερολόγιο του Τζων Ροζογένη θα είναι ο οδηγός τους, μιας και στις σελίδες του αποκαλύπτει πως στο μέρος αυτό έχει σκορπίσει πειρατικά ενθύμια που θα βοηθήσουν όποιον θέλει να δραπετεύσει από την Ακτή του Ναυαγίου. Από κεφάλαιο σε κεφάλαιο μαθαίνουμε όλο και περισσότερα εγκυκλοπαιδικά στοιχεία για την εποχή των πειρατών, για την καθημερινότητά τους, για τα καράβια, για τις ναυμαχίες και τη ναυπηγική, για τους χάρτες και πολλά άλλα. Στο δεύτερο, με τίτλο «Η κατάρα του φαραώ», ο Μαρκ και η Φατιμά πηγαίνουν στην Αίγυπτο μετά από πρόσκληση του αρχαιολόγου Τζωρτζ Πυραμίδα για να παρακολουθήσουν τις ανασκαφές, μόνο που σύντομα μπλέκουν σε νέες περιπέτειες. Η μούμια του Τουταγχαμέλ και οι αρχαίες θεότητες καλωσορίζουν τα παιδιά στη χαμένη πυραμίδα και νέες παγίδες τα περιμένουν στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν από κει μέσα. Στοιχεία μυθολογίας και ιστορίας, επιγραφές και ιερογλυφικά, έντομα και ζώα, πολύτιμες πέτρες και καθρέφτες, βωμοί και σαρκοφάγοι δημιουργούν έναν νέο συναρπαστικό κύκλο παιχνιδιού, δράσης, αγωνίας και εκπλήξεων!

Η Tecnosienza είναι μια ομάδα συγγραφέων και παιδαγωγών που μοιράζονται τις γνώσεις τους για την επιστήμη, την τεχνολογία, τα μαθηματικά και το περιβάλλον μέσα από τη συνεργασία τους με μουσεία και άλλους φορείς. Τα βιβλία τους είναι σχεδιασμένα για να εμπνέουν στα παιδιά ιδέες και συναισθήματα και να τους χαρίζουν ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού, γνώσης και διασκέδασης. Δραστηριότητες σχεδιασμένες για την εξάσκηση της παρατηρητικότητας, γρίφοι και κουίζ για την ανάπτυξη της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων και της δημιουργικής σκέψης θα χαρίσουν στους μικρούς αναγνώστες ευχάριστες και συναρπαστικές ώρες! Η Clarissa Corradin εικονογραφεί τα βιβλία με τον καλύτερο τρόπο, με άφθαστο ρεαλισμό και προσεγμένες λεπτομέρειες που συμβάλλουν στον αγώνα δρόμου των μικρών αναγνωστών να βρουν την εκάστοτε λύση για να προχωρήσουν στο επόμενο κεφάλαιο. Αποτυπώνει το νησί και την πυραμίδα, τα σχετικά αντικείμενα, τα παζλ, τους γρίφους με τέτοιο τρόπο που ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα άκρως ρεαλιστικό σύμπαν με μυστικά και παγίδες και ενισχύει τη φαντασία των παιδιών.

Κάθε σελίδα κι ένα παιχνίδι, κάθε κεφάλαιο κι ένας νέος γύρος αγωνίας, εκπλήξεων, ανατροπών, με παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό και την παρατηρητικότητα, τόσο καλογραμμένα που μέχρι κι εγώ μπήκα στον πειρασμό να λύσω κάποια από αυτά ή να κολλήσω τα αυτοκόλλητα από τις τελευταίες σελίδες. Ένας μεγάλος χάρτης συμπληρώνει την οπτική πανδαισία και ενισχύει τη φαντασία των παιδιών ενώ οι λύσεις των παιχνιδιών που υπάρχουν σε κάθε βιβλίο καλό είναι να… λησμονηθούν! Η σειρά βιβλίων «Escape» είναι εκπληκτική σε όλα τα επίπεδα και θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα για πολλές ώρες, βοηθώντας τα να ακονίσουν το μυαλό τους και να αυξήσουν την παρατηρητικότητά τους κι όλα αυτά χάρη σε δύο μικρά παιδιά που ζουν φανταστικές περιπέτειες σε απομακρυσμένα νησιά ή θαμμένες πυραμίδες!

Leave a Reply

Your email address will not be published.