Δύο όμορφα παραμύθια κυκλοφορούν από την Ελληνοεκδοτική για παιδιά από 4 ετών και πάνω. Στης Βασιλικής Τσουρή, η Μελίνα μισεί τις μέλισσες γιατί φοβάται μην την τσιμπήσουν, σύντομα όμως θα βιώσει μια εμπειρία που θα της αλλάξει τις αντιλήψεις όταν καλείται να σώσει τη βασίλισσα μέλισσα από τις σφήκες. Στου Αντώνη Ζαρίντα, ένας παγωτατζής δίνει το τελευταίο παγωτό της μέρας σε ένα κοριτσάκι που το λέει στον πατέρα του αλλά αυτός νομίζει πως τελείωσε οριστικά το παγωτό από τον κόσμο. Έτσι ξεκινάει μια κωμική αλληλουχία γεγονότων που σταδιακά θα φέρει μια απρόσμενη καταστροφή σε όλη τη χώρα. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά!
Βιβλίο Η Μελίνα και το μέλι
Συγγραφέας Βασιλική Τσουρή
Εικονογράφος Μαριάννα Φραγκούλη
Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής
Η Βασιλική Τσουρή έγραψε ένα ευφάνταστο παραμύθι για παιδιά από 4 ετών και πάνω που μας συστήνει τον κόσμο των μελισσών. Περπατάμε στις κερήθρες, γνωρίζουμε την κοινωνία και την ιεραρχία αυτών των μαγικών πλασμάτων (εργάτριες, κηφήνες, ανιχνεύτριες, ανεμίστριες, βασίλισσα), μαθαίνουμε πώς φτιάχνεται το μέλι και ποια η διαφορά με τις σφήκες και πολλά άλλα. Μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις και αγωνία ζωντανεύει ένα ολόκληρο μελίσσι που ζει μια πρωτόγνωρη μέρα γεμάτη κινδύνους. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες για τα έντομα αυτά και για την προσφορά τους στη φύση. Η εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη είναι ρεαλιστική, γεμάτη ζωηρά χρώματα και απεικονίζει με τον καλύτερο και με πολύ διασκεδαστικό τρόπο το εσωτερικό μιας κυψέλης και το γύρω φυσικό περιβάλλον.
Βιβλίο Η μέρα που τελείωσε το παγωτό
Συγγραφέας Αντώνης Ζαρίντας
Εικονογράφος Βασίλης Γρίβας
Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Ελληνοεκδοτική
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής
Ο Αντώνης Ζαρίντας, χρησιμοποιώντας ποιητικό λόγο, βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία και να απολαύσουν περισσότερο τα διασκεδαστικά στιγμιότυπα. Με ευφάνταστο και αξιοπρόσεκτο τρόπο δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια παρεξήγηση αν δεν υπάρχει προσεκτική αξιολόγηση της πληροφορίας, κάτι που ζούμε συνέχεια τελευταία μέσω του facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η «καταστροφή» που μπορεί να φέρει μια ψευδής είδηση και οι συνέπειές της αλόγιστης κυκλοφορίας της σίγουρα δεν είναι για γέλια, το κείμενο όμως χρησιμοποιεί αυτήν τη μέθοδο για να δείξει καλύτερα το μέγεθος των προβλημάτων και να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να αντιληφθούν πως η επικοινωνία απαιτεί και επεξεργασία, προετοιμασία, έρευνα. Η εικονογράφηση του Βασίλη Γρίβα είναι γεμάτη ζωηρά και έντονα χρώματα, με αρκετές υπερβολικά κοντινές λήψεις προσώπων, με απτές απεικονίσεις παγωτών που μου έκαναν τα σάλια να τρέχουν, με ευφάνταστες οπτικές γωνίες που υπερπηδούν τις νόρμες της ρεαλιστικής απεικόνισης.
Η Ελληνοεκδοτική με τους δύο υπέροχους, καλαίσθητους νέους τίτλους της φέρνει τα παιδιά σ’ επαφή με τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών και τα μαθαίνει πώς να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους ως προς τη διασπορά μιας είδησης ή μιας πληροφορίας που θα μάθουν. Κυκλοφορούν σε μεγάλο σκληρόδετο σχήμα, με όμορφες εικόνες και προσεγμένο λεξιλόγιο.