Merged_document (1)

Οι εκδόσεις Μίνωας, με τη γνωστή φροντίδα και επιμέλεια που επιδεικνύουν τόσα χρόνια στον χώρο του παιδικού βιβλίου, κυκλοφόρησαν δύο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία που θα συγκινήσουν και θα συναρπάσουν τους μικρούς αναγνώστες.

Βιβλίο Μαμά, σ’ αγαπώ
Συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος Νίκη Λεωνίδου

Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Μίνωας
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Πρόκειται για ένα γλυκύτατο παραμύθι αφιερωμένο στο σημαντικότερο πλάσμα της ζωής μας, τη μαμά. Η μικρή ηρωίδα που η μαμά της την αποκαλεί Σελήνη, παρατηρεί τα πάντα στη συμπεριφορά της γυναίκας που με ένα μαγικό ραβδί αλλάζει κάθε τους στιγμή, τα εύκολα τα κάνει δύσκολα, τη στενοχώρια χαμόγελο κλπ. και τα αφηγείται με την απλότητα της ηλικίας της. Παράλληλα μ’ εκείνη, έχουμε τον αδελφό της, τον οποίο η μαμά αποκαλεί Αστέρι κι έτσι βλέπουμε από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες την αγάπη, τη φροντίδα και τις δυσκολίες της ανατροφής τους. Όλες οι στιγμές μιας σχέσης μάνας και παιδιών περνάνε από αυτό το κείμενο και ζωντανεύουν με προσεγμένες λέξεις και κατανοητές προτάσεις. Πρακτικές δυσκολίες, οι καβγάδες των δύο παιδιών, η κούραση από τη δουλειά, η γκρίνια του μπαμπά, τα μαθήματα στο σχολείο και άλλα είναι προβλήματα που λύνονται με την αγάπη, την υπομονή και τον σεβασμό. Η Μάρω Θεοδωράκη έγραψε άλλο ένα υπέροχο κείμενο για παιδιά από 5 ετών και πάνω, αφιερωμένο αυτήν τη φορά στον άνθρωπο που μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, μας μαθαίνει να συμπεριφερόμαστε και να μιλάμε σωστά, μας στηρίζει, μας αγκαλιάζει! Η εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου τρυπώνει στο σπίτι της οικογένειας και αποτυπώνει τα πάντα με λαμπερά, φωτεινά χρώματα, ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και ποικίλες οπτικές γωνίες. Παιχνίδια, κουζινικά, διακοσμητικά, ο μαγικός κόσμος των βιβλίων στα δωμάτιά τους, καθώς και η παιδική χαρά ή το θέατρο, στολίζουν τις εικόνες και δίνουν αληθοφάνεια και ρεαλισμό σε μια τρυφερή και γλυκιά ιστορία που με συγκίνησε.

Βιβλίο Μυθικές ηρωίδες
Συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφοι Θάνος ΤσίληςΜιχάλης Κυλάκος

Κατηγορία Παραμύθι
Εκδότης Μίνωας
Συντάκτης: Πάνος Τουρλής

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της σειράς με την οποία η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων μαθαίνει στα παιδιά τους ήρωες, τους έρωτες και τους κακούς της ελληνικής μυθολογίας, με συναρπαστικό τρόπο και συνοδεία παραστατικής εικονογράφησης. Στις «Μυθικές ηρωίδες» γνωρίζουμε την Ευρώπη, τη Δανάη, την Ανδρομέδα, την Άλκηστη, τη Διδώ, τη Ναυσικά, την Αριάδνη, τη Λητώ, τη Λήδα, την Ηλέκτρα, την Ιφιγένεια και την Αταλάντη, έχουμε δηλαδή ένα πάνθεο από γνωστές αλλά και λιγότερο διάσημες πριγκίπισσες, κάτι που δείχνει πόσο βαθιά έχει μελετήσει η Ιωάννα Μπαμπέτα τη μυθολογία και πόσο νοιάζεται να δείξει σωστά όλες τις πλευρές της πλούσιας και χορταστικής ελληνικής μυθολογίας. Ο σκοπός της δεν είναι να δείξει τη ρομαντική πλευρά της ζωής σε ένα παλάτι αλλά να φωτογραφίσει γυναίκες που αγωνίστηκαν, πάλεψαν, αφοσιώθηκαν, εξαπάτησαν, ερωτεύτηκαν κι έτσι να καταδείξει πως το άδικο και το κακό τιμωρούνται και να βοηθήσει τους μικρούς αναγνώστες να αγκαλιάσουν το πλούσιο λαογραφικό μας παρελθόν, με τους χιλιάδες συμβολισμούς και ιδεώδη. Η εικονογράφηση των Θάνου Τσίλη και Μιχάλη Κυλάκου έχει τις αναμενόμενες ρομαντικές πινελιές αλλά και σκοτεινά σημεία, αγριεμένες θάλασσες, απάτητα βουνά κ. ά. Συναρπαστικές λεπτομέρειες και πρωτότυπες οπτικές γωνίες απεικόνισης δημιουργούν το ιδανικό και κατάλληλο σύμπαν που θα μαγέψει τα παιδιά από 4 ετών και πάνω και θα τα παρασύρει στο σύμπαν της ελληνικής μυθολογίας .Ένα υπέροχο, πολυποίκιλο σύμπαν ζωντανεύει κατάλληλα και εύληπτα με αγάπη και ενδιαφέρον όπως και σε όλα τα προηγούμενα βιβλία της σειράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *